Părinții infectați cu virusul SARS-CoV-2 pot fi tratați în secțiile de pediatrie unde se află internați și copiii lor

Unitățile sanitare cu paturi, care au în structură secții sau compartimente cu profil pediatric, pot asigura, începând de luni, 13 septembrie 2021, asistența medicală și pentru însoțitorii care sunt cazuri suspecte și cazuri confirmate de COVID-19, informează Ministerul Sănătății.

În acest sens, MS a modificat Anexa nr. 1 si Anexa nr. 2 la Ordinul ministrului Sănătății nr. 434/2021 privind aprobarea Planului de măsuri pentru organizarea spitalelor și a unităților de dializă în contextul pandemiei de COVID-19 și a listei spitalelor și unităților de dializă care asigură asistența medicală pentru pacienți, cazuri confirmate și suspecte de COVID-19, conform clasificării spitalelor în 3 niveluri de competența. Modificările au fost publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 875 din 13 septembrie 2021.

„În situația în care evoluția copilului este favorabilă și este posibilă externarea acestuia, dar însoțitorul copilului necesită în continuare asistență medicală spitalicească, medicul curant al însoțitorului, împreună cu șeful de secție, au obligația de a organiza transferul acestuia pe o secție de adulți, în cadrul aceleiași unități sanitare, sau într-o altă unitate sanitară” – precizează Ministerul Sănătății.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut