Parcul Ștefan cel Mare din Cluj-Napoca se modernizează

Programul de modernizare a zonei centrale continuă cu Parcul Ștefan cel Mare.

Zona cunoscută clujenilor ca Mica Promenadă, se transformă printr-un amplu proiect de revitalizare. Astfel, pe o suprafaţă de peste 1,2 hectare, parcul situat în Piaţa Ştefan cel Mare cuprinde esplanada şi spaţiile verzi aferente clădirii Teatrului Naţional Cluj-Napoca. Amplasamentul a fost predat constructorului, ordinul de începere urmând a fi emis în perioada imediat următoare.

„Prin acest proiect, parcul de lângă Teatrul Național Cluj-Napoca devine unul modern, care se ridică la exigențele unui spațiu public calitativ și eficient, precum și un cadru prielnic pentru petrecerea timpului liber. Noua configurație oferă posibilitatea de organizare a unor evenimente și festivități de mici dimensiuni, într-un spațiu multifuncțional”, a declarat Emil Boc.

Conform primarului, proiectul presupune plantarea a 64 arbori noi, care se adaugă celor deja existenți. Conform expertizei tehnice, a fost propusă înlocuirea a 9 arbori compromiși din punct de vedere fiziologic și care prezintă pericol pentru cetățeni.

Proiectul de revitalizare a parcului propune următoarele: eliminarea arborilor și arbuștilor degradați (compromiși din punct de vedere fiziologic) și înlocuirea lor cu noi arbori și arbuști, gazonare și plantare de noi specii de plante perene; modernizarea aleilor, realizarea unui singur acces auto pentru mașinile de intervenție; realizarea acceselor pietonale și pentru biciclete, interconectate rastel pentru biciclete cu dale înierbate; amplasarea corpurilor de iluminat cu proiectoare; instalarea sistemului de irigații automatizat; amplasarea unui punct gospodăresc îngropat; toaletă automată cu dotări pentru persoane cu dizabilități; amenajarea a 3 spații de joacă pentru copii, cu suprafețe cauciucate, aparate confecționate din lemn și material ecologic.

Termenul de execuție este de 10 luni din momentul emiterii ordinului de începere a lucrărilor, iar valoarea contractului este de 9.786.096,19 lei fără TVA.

Anca M. Colibășanu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut