Parcul Primăverii va fi modernizat

Consilierii locali clujeni vor dezbate în ședința de săptămâna viitoare, un proiect de hotărâre privind aprobarea documentației și a costurilor pentru obiectivul de investiții „Amenajarea și revitalizarea Parcului Primăverii și a zonei adiacente (str. Ion Meșter, str. Emil Cioran, str. Almașului)”.

Prin acest proiect se dorește realizarea unui spațiu public, care prin calitatea dezvoltării sale arhitecturale și funcționale să satisfacă nevoile și exigențele utilizatorilor săi, locuitorii orașului Cluj-Napoca, argumentează municipalitatea.

Recreerea în spațiul liber are o importanță majoră și constituie un element central al calității vieții în special pentru persoanele mai puțin mobile ca de exemplu copiii sau persoanele mai în vârstă. Spațiile libere ușor accesibile sunt de o valoare absolut esențială în creșterea calității vieții.

Conform municipalității, investiția se ridică la 39.259.047,67 lei cu TVA, iar durata lucrărilor este de 19 luni.

Strategia de dezvoltare urmărește ca municipiul Cluj-Napoca să devină unul dintre cele mai primitoare orașe din estul Europei, unde atât locuitorii, cât și turiștii să se simtă excelent. Un aspect strategic și esențial îl reprezintă dezvoltarea durabilă prin creșterea calității locuirii, a serviciilor, a echipării edilitare și atractivității spațiilor publice favorabile unei mai bune calități a vieții, având în vedere potențialul dezvoltării structurii urbane.

Vă reamintim că un studiu al calității aerului realizat în 2020 la nivelul municipiului Cluj-Napoca, arăta că suprafața de spații verzi era mai mică în 2018 decât în 2010. Vicerpimarul Dan Tarcea sublinia recent că „înverzirea” cât mai multor zone din oraș, și implicit reamenajarea unora existente deja, este acum, unul din obiectivele declarate ale municipalității, anul 2019 fiind anul în care au fost demarate o serie de proiecte importante în acest sens, pentru un aer mai curat și pentru sănătatea clujenilor.

Anca M. Colibășanu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut