Parc fotovoltaic de 1 milion de euro, la Turda

Enel X România, parte a Enel X, divizia de servicii energetice a Grupului Enel, a anunțat că implementează un sistem fotovoltaic pentru retailerul Kaufland în Turda, cu o capacitate instalată de 1 Mwp.


Proiectul presupune livrarea la cheie a unui sistem ce integrează peste 2.000 de panouri fotovoltaice amplasate pe terenul din imediata apropiere a centrului logistic Kaufland din Turda, o investiţie care se ridică la un milion de euro. Sistemul fotovoltaic va asigura o producţie anuală de energie electrică de 1.277 MWh, contribuind la reducerea cu 595 tone/an a emisiilor de dioxid de carbon. Echipamentele şi tehnologiile utilizate de Enel X au performanţe şi fiabilitate ridicate, provenind de la furnizori importanţi pentru piaţa de sisteme fotovoltaice la nivel mondial. Proiectul ar aduce retailerului Kaufland România economii anuale cu energia electrică estimate la circa 112.000 de euro.
Enel X România are în portofoliu proiecte implementate pentru companii din sectoarele alimentar, retail, centre logistice, centre comerciale şi clădiri de birouri. În total, au fost montate peste 11.500 de panouri fotovoltaice, ce contribuie la reducerea cu aproximativ 2.350 tone/an a emisiilor de dioxid de carbon.
Grupul Enel România este prezent pe piaţa din România din 2005, unde are aproximativ 3.100 de angajaţi şi oferă servicii pentru circa 3 milioane de clienţi.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut