Parastas de 40 de zile pentru PS Florentin Crihălmeanu

La încheierea celor 40 de zile de doliu pricinuit de trecerea la Domnul a episcopului greco-catolic Florentin Crihălmeanu, la Catedrala „Schimbarea la Față”, de pe B-dul Eroilor, respectiv la Capela „Sf. Iosif”, din Piața Cipariu vor fi celebrate slujbe de parastas pentru sufletul Preasfinției Sale.

Conform programului anunțat de administratorul Eparhiei de Cluj-Gherla, pr. Marius Cerghizan, sâmbătă, 20 februarie, de la ora 9:00, se vor celebra, cu preoții Eparhiei, Sfânta Liturghie și Parastasul pentru sufletul Preasfinției Sale Florentin, la Catedrala „Schimbarea la Față”. Duminică, 21 februarie, de la ora 10:00, se vor celebra Sfânta Liturghie și Parastasul de 40 de zile, la Capela „Sf. Iosif” din Piața Cipariu. La final va fi un moment de rugăciune și reculegere la Cripta Arhiereilor. În această zi, în fiecare parohie și comunitate de pe teritoriul Eparhiei se va celebra Sfânta Liturghie și Parastasul pentru sufletul Preasfinției Sale Florentin, pentru ca „Marele și Veșnicul Arhiereu, pe care L-a slujit și L-a iubit, să-i dăruiască harul de a celebra, împreună cu aleșii Săi, în jurul Altarului Liturghiei cerești, de-a dreapta Tatălui, în comuniunea Sfântului, Bunului și de viață Dătătorului Spirit!”.

„Vestea nașterii spre Viața Veșnică a Preasfințitului nostru Părinte Florentin Crihălmeanu, blândul păstor care a îndrumat cu smerenie și înțelepciune Eparhia de Cluj-Gherla timp de aproape douăzeci de ani, ne-a îndurerat și întristat pe toți. Pentru Eparhia noastră, participarea numeroasă la celebrarea slujbei de înmormântare a tuturor celor care au împărtășit doliul nostru a fost o neprețuită consolare și un semn de solidaritate ce ne va rămâne în inimi. Mesajele și comuniunea fiecăruia dintre dumneavoastră au fost pentru noi o adevărată întărire și mângâiere. Așadar, adresându-vă mulțumirile și recunoștința noastră, Îl rugăm pe Bunul Dumnezeu să vă răsplătească însutit cu binecuvântate haruri cerești. Mulțumim, de asemenea, preoților și tuturor oamenilor de bine care s-au implicat și ne-au sprijinit în organizarea acestor momente de comuniune pentru odihna sufletului Preasfinției Sale Florentin. Fiecăruia în parte vă mulțumim” – a transmis pr. Marius Cerghizan.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut