Parada Militară la Cluj-Napoca

Aproximativ 400 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi 64 de mijloace tehnice vor participa pe 1 Decembrie, începând cu ora 12,30, la Parada Militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Avram Iancu din Cluj-Napoca.
De asemenea, pe timpul ceremoniei, Piața Avram Iancu va fi survolată de aeronave militare (elicoptere IAR-330 Puma și avioane MIG -21 Lancer) aparținând Bazei 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu”.
Manifestările dedicate Zilei Naţionale a României debutează la Cluj-Napoca duminică, la ora 11 prin depuneri de coroane la statuia ecvestră a lui Mihai Viteazul. De la ora 12, în Catedrala Mitropolitană va avea loc un Te Deum, după care în Piața Avram Iancu, începând cu ora 12.30, va avea loc ceremonia oficială și defilarea cu tehnică militară și de intervenție. În Piața Unirii, începând cu ora 14, va avea loc un Regal folcloric, cu participarea unora dintre cei mai îndrăgiți artiști ai publicului clujean.
La ora 19.00 se vor aprinde luminile de sărbători. Seria de concerte din Piața Unirii va fi încheiată de trupele Voltaj şi Cargo. Manifestările se vor încheia la ora 20 cu un spectacol de artificii.
Parteneri principali: Terapia – O companie SUN PHARMA, Bergenbier, NTT Data, Banca. Transilvania, Coca-Cola, Farmec.
Manifestări dedicate zilei de 1 Decembrie 2019 la Turda
Ziua Naţională a României va fi marcată şi la Turda prin ample manifestări organizate de autorităţile locale. Activităţile vor debuta la ora 11 la Biblioteca Municipală “ Teodor Murășanu”, unde va avea loc Conferința “Intelectuali turdeni persecutaţi în perioada regimului comunist din România”, susţinută de muzeograf Horațiu Groza. Tot de la ora 11, la Catedrala Ortodoxă se va oficia Sfânta Liturghie. Manifestările vor continua la Monumentul Eroilor din faţa Catedralei Ortodoxe, unde începând cu ora 12 se va intona Imnul Naţional al României, va fi oficiat serviciul religios ( Te Deum ) şi vor fi susţinute alocuţiuni. De asemenea, vor fi depuse coroane de flori după care cei prezenţi vor putea asista la defilarea Gărzii de onoare şi a tehnicii militare. Manifestarea se va încheia cu survolarea spaţiului aerian cu aparate de zbor de la Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu”. De la ora 15.00, în Parcul Teilor este programat Spectacolul folcloric “MULTE ȚĂRI, O SINGURĂ PATRIE”, cu participarea grupului folcloric Nicoleta Hădărean, Ioana Budaie, Maria Sava, Denisa Rusu, Milena Bandits și a orchestrei Casei de Cultură Turda. De la ora 15,30 va putea fi urmărită Corala Preoților Turdeni iar de la 15,45 Clubul de canto “Aria” Turda. Pe scena din Parcul Teilor, începând cu ora 16 va susţine un recital Ionuţ Fulea și orchestra ‚’Codrul de România’’, urmat de ansamblul folcloric “Țarina” Turda. La ora 17,10 se vor aprinde luminile de sărbători după care vor putea fi urmăriţi soliştii de muzică populară Beatrice Simioana, Bianca Crișan, Tudor Pîrjol, Maria Coța, Daria Șipoș, Medeea Florentin, Sara Moldovan şi Mariana Morcan. De la ora 18,30 este programată defilarea cu făclii iar de la 18.45, turdenii vor putea asista la spectacolul de artificii.

C.P.

Articole din aceeasi categorie