Papa Francisc: La pandemia virusului să răspundem cu universalitatea rugăciunii

Credincioșii catolici și creștini ai altor confesiuni sunt invitați să participe vineri seara (27 martie), de la ora 19:00, prin mijloacele de comunicare socială, la rugăciunea dorită și inițiată Papa Francisc pe esplanada Basilicii „Sf. Petru” (cu piața goală).

Din centrul Bisericii Catolice „în timpul statio orbis care va fi transmis de Mondo Visione (https://mondovisione.com/) și de Vatican News (https://youtu.be/5YceQ8YqYMc), la ora 18:00 – ora Romei, adică la ora 19:00 – ora României, Papa Francisc va împărtăși tuturor participanților Indulgența plenară și binecuvântarea «Ubi et Orbi» («Pentru oraș și pentru lume»)” – precizează un comunicat transmis Episcopilor catolici din România de către Nunțiatura Apostolică. Prin această inițiativă, la care sunt chemați în mod spiritual toți cei ce pot participa prin mijloacele de comunicare, sau direct prin comuniune spirituală -, Papa Francisc dorește ca „la pandemia virusului să se răspundă cu universalitatea rugăciunii, a compasiunii, a tandreții”.

„Să rămânem uniți. Să ne facem simțită apropierea noastră față de persoanele care sunt mai singure și mai încercate, față de medici, de operatorii sanitari, infirmieri și infirmiere, voluntari; apropierea noastră față de autoritățile care trebuie să ia măsuri dure, dar pentru binele nostru; apropierea noastră față de polițiști, de soldații care, pe străzi, caută să mențină întotdeauna ordinea pentru a se realiza lucrurile pe care guvernul cere să fie făcute pentru binele nostru, al tuturor. Apropiere față de toți” – a îndemnat Papa Francisc, conform Vatican News.

M. T.

Articole din aceeasi categorie