Papa Francisc cheamă toți oamenii la o Zi de rugăciune pentru pace în Ucraina

Papa Francisc a făcut un stăruitor apel la pace în Ucraina și a îndemnat ca, în 2 martie, toți oamenii, și cei care cred și cei care nu cred, să se unească pentru o Zi de Post și Rugăciune pentru Pace.

„Am o mare durere în inimă pentru înrăutățirea situației din estul Ucrainei. În pofida eforturilor diplomatice din ultimele săptămâni, încep să se deschidă scenarii din ce în ce mai alarmante. Asemenea mie, foarte mulți oameni din lumea întreagă sunt cuprinși de angoasă și îngrijorare. Încă o dată, pacea tuturor este amenințată de interesele câtorva. Fac apel la cei care dețin responsabilități politice să-și facă un serios examen de conștiință înaintea lui Dumnezeu, care este Dumnezeul păcii, nu al războiului, Părintele tuturor, nu doar al unora, care ne vrea frați, nu dușmani. Rog părțile implicate să se abțină de la orice acțiune care ar putea să provoace și mai multă suferință populațiilor, destabilizând coexistența dintre Națiuni și discreditând dreptul internațional” – a spus Papa Francisc, citat de Vatican News.

De asemeni, Suveranul Pontif  a făcut un apel „către toți oamenii, către cei care cred și cei care nu cred”, să țină, în 2 martie, Miercurea Cenușii, o Zi de post pentru pace, amintind că „Isus ne-a învățat că la nesăbuirea diabolică a violenței se răspunde cu armele lui Dumnezeu, cu post și rugăciune”.

Pentru credincioșii romano-catolici, Miercurea cenușii marchează începutul Postului Mare.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut