Până când se primesc cardurile de energie

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a anunțat că, până în 14 februarie, cardurile de energie emise și distribuite de Compania Națională Poșta Română, prin care sunt sprijinite persoanele vulnerabile pentru plata facturilor la utilități au ajuns la peste un milion de locuințe (puncte de consum).

Topul județelor cu cele mai multe carduri distribuite se află Argeș (47.416 de carduri), Bacău (43.200 de carduri), Maramureș (33.000 de carduri), Buzău (30.835 carduri) și Brăila (30.060 de carduri).

În total, 1,7 milioane de carduri au fost tipărite și distribuite către oficiile poștale, aferente punctelor de consum pentru care nu este nevoie de niciun fel de clarificare privind eligibilitatea. Restul de 700.000 de carduri urmează să ajungă la cei îndreptățiți până la 20 februarie.

MIPE estimează că 2,8 milioane de puncte de consum, la care locuiesc peste 4 milioane de beneficiari, vor fi sprijinite cu două tranșe de 700 lei pentru achitarea facturilor la utilități. Lista de puncte de consum eligibile va continua să crească pe măsură ce se clarifică situațiile neconcludente (se va stabili în mod clar câți oameni stau la același punct de consum și care este venitul mediu pe cap de locuitor).

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut