Pacienții suspecți de COVID-19, diagnosticați rapid cu ajutorul unui echipament achiziționat de SCJU Cluj

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj va contribui la efortul general de a restrânge amploarea epidemiei COVID-19 prin instalarea unui echipament de tip Real Time PCR, cu ajutorul căruia vor putea fi diagnosticați rapid pacienții suspecți.

Conform celor anunțate miercuri de conducerea spitalului, aparatul PCR, în valoare de aproape 150.000 lei, achiziționat din venituri proprii, va fi instalat în cadrul Departamentului de Genetică al Institutului Imogen, unde există deja circuite configurate pentru extracție și amplificare de tip Real-Time PCR pentru ARN viral, iar personalul de specialitate este instruit și are toate competențele necesare efectuării acestui tip de teste. În sprijinul personalului SCJU vor veni medici rezidenți cu specialitatea genetică medicală, astfel încât aparatul să funcționeze la capacitate maximă, timp de 12 ore/ zi.

„Odată cu echipamentul, se vor livra kituri (reactivi) pentru 3000 de teste, în valoare de aproape 280.000 lei. În funcție de evoluția situației și a contextului epidemiologic, există posibilitatea de suplimentare cu încă 7.000 de teste” – precizează conducerea spitalului.

Cu ajutorul acestei linii de PCR, SCJU Cluj vine în sprijinul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, scurtând astfel timpul de așteptare al rezultatului. În acest fel, medicii vor putea decide prompt maniera în care vor aborda terapeutic fiecare caz în parte.

În condițiile în care se estimează că se vor efectua aproximativ 150 de teste pe zi, pentru a asigura continuitatea testărilor este nevoie de sprijinul cetățenilor/ companiilor, care pot ajuta contribuind cu donații în contul RO24TREZ21620F370100XXXX, deschis la Trezoreria Cluj-Napoca, cu specificația „pentru nevoi curente”.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie