Pacienții nu trebuie să plătească testul anti-Covid 19 la internarea într-o unitate sanitară

Unitățile sanitare publice pot organiza testarea pacienților pentru detecția infecției cu virusul SARS-CoV-2, în cadrul activității de screening la internare, în vederea prevenirii și limitării infecțiilor asociate asistenței medicale, prevede un Ordin al ministrului Sănătății privind unele măsuri ce se aplică de unitățile sanitare, în situații de risc epidemiologic de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Conform documentului, costurile activității de screening sunt suportate de unitatea sanitară publică din venituri proprii.

„Managerii unităților sanitare publice au obligația de a dispune măsurile necesare în vederea asigurării accesului pacienților în unitățile sanitare publice, precum și accesului acestora la serviciile medicale, fără prezentarea rezultatului unui test pentru detecția infecției cu virusul SARS-CoV-2. Nerespectarea acestor prevederi de către managerii unităților sanitare publice constituie cauză de încetare a contractului de management, conform art. 184 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare” – precizează Ministerul Sănătății.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut