Oțelul – U Cluj, primul baraj pentru Europa | Sabău: ”Ne trebuie mai mult tupeu pentru a câștiga în acest al treilea meci cu Oțelul”

După ce Corvinul a reușit să câștige Cupa României, U Cluj și Oțelul se vor întâlni duminică, la Galați, în primul baraj care dă șanse la o participare în cupele europene în sezonul următor. Ioan Ovidiu Sabău, antrenorul clujenilor, a declarat, vineri, că dacă echipa sa vrea să treacă de acest prim obstacole, gtrebuie trebuie să aibă o cu totul altă față decât cea din ultimele două confruntări pierdute în fața gălățenilor.

Nu în ultimul rând, tehnicianul ”Șepcilor roșii” a ținut să dezmintă zvonurile din ultimele zile care dădeau plecările de la Cluj ale lui Nistor și Chipciu.

”Ne trebuie mai mult tupeu pentru a câștiga în acest al treilea meci cu Oțelul, mai mult curaj, încredere că putem să câștigăm, să facem mai mult să câștigăm. Trebuie să punem presiune mai mare pe adversar, să fim mai mult în terenul advers cu mai mulți jucători în preajma careului. Jucători cu mai multă personalitate, să-și asume în zona de 16 metri, mai multă dinamică. Să facem jocul pe care l-am făcut în prima repriză cu Voluntari, nu să ne luăm la luptă cu ei. Nu știm cât de bine vor sta jucătorii Oțelului din punct de vedere fizic, a fost totuși un consum fizic mare după finală, nu știu dacă și-au revenit. Nu e ușor să gestionezi ce s-a întâmplat cu ei, dar e un avantaj pentru ei, asta e realitatea. Faptul că au jucat mercuri și au pierdut, e un avantaj pentru noi, așa ar trebui să fie, mie, ca antrenor, și jucătorilor faptul că au pierdut ar trebui să dea încredere, dar trebuie să pregătești bine jocul.

M-au surprins informațiile din această săptămână apărute în jurul echipei, cu întâlnirea cu domnul primar și discuția referitoare la plecarea unor jucători, pentru că toate acestea puteau fi verificate simplu. Lucrurile sunt, însă, foarte simple, de când am venit aici n-am avut nicio întâlnire cu domnul Boc, eu n-am fost niciodată la primărie, n-am vorbit cu dânsul la telefon. Ceea ce a făcut dânsul a fost să-mi trimită mesaje de felicitare după anumite jocuri bune, dar și după meciuri mai puțin bune ca să ne încurajeze. În rest, nu s-a întâmplat așa ceva. Eu strategia o fac cu Radu Constantea și cu Gabi Giurgiu, o facem aici la stadion. De altfel, la ultima întâlnire cu cei din conducere am clarificat lucrurile, că nu se pune problema ca vreun jucător să plece, sau să hotărâm care din ei vor rămâne. Nu s-a pus problema, noi aveam obiectiv clar în picioare, calificarea într-o cupă europeană, adică să jucăm meciurile de baraj. Mai apăruse și plecarea mea înainte de meciul cu Dinamo, înainte de meciul important cu Voluntari, nu știu de unde apar astfel de zvonuri, cred că e mai degrabă o scăpare, decât o înncercare de destabilizare a echipei.

Vreau să clarific și cu Nistor și cu Chipciu. Acești doi jucători pe care eu îi respect și îi apreciez foarte mult, dovadă că am lucrat foarte bine cu ei. Nistor are și cel mai bun campionat din cariera lui, Chipciu, după o perioadă în care efectiv era ieșit din formă și la CFR și la U Cluj, a devenit acel jucător ales în echipa turului de campionat, cu niște realizări și o implicare totală, la fel, a intrat și în atenția selecționerului. Deci, asta înseamnă că lucrăm bine. Depinde doar de ei dacă vor să rămână sau să plece, din punctul meu de vedere au tot respectul, aprecierea și sprijinul meu. Eu mi-aș dori să rămână!”, a declarat, vineri, Ioan Ovidiu Sabău, la conferința de presă de dinaintea meciului de la Galați.

”Ne așteaptă un meci dificil. Întâlnim o echipă agresivă, o cunoaștem foarte bine. Am pierdut ultimele două jocuri cu Oțelul, în semifinala Cupei, apoi în campionat, dar trebuie să abordăm acest meci cu o atitudine mult mai bună, să fim o echipă matură și să trecem mai departe pentru a juca și următorul baraj.

Au jucat 120 de minute în finală, știm că este dificil, dar jucătorii cu siguranță își vor găsi motivația, pentru că nu e ușor să pierzi o finală în fața unei echipe de Liga a II-a, și vor încerca să spele puțin din păcate.

Noi, avem de luat o revanță, pentru că ne-am pierdut cu ei șanssa de a juca finala. Cu siguranță vom merge la Galați să dăm tot ce avem mai bun în noi ca să câștigăm. Putem să realizăm în continuare un lucru mare pentru Universitatea Cluj, acela de a juca într-o cupă europeană”, a spus și Ovidiu Bic, jucătorul Universității.

Barajul dintre Oțelul Galați și U Cluj se joacă duminică, cu începere de la ora 14.30, iar învingătoarea va juca meciul decisiv pentru calificarea în Conference League, în deplasare, cu ocupanta locului 3 din play-off, CFR Cluj sau Universitatea Craiova.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut