”Oserul mic” de la Expo Transilvania, interzis de Primăria Cluj-Napoca?

Talciocul care funcționa la complexul Expo Transilvania, închis și acela de peste un an, nu a putut fi redeschis duminică din cauza intervenției Poliției Locale.

Cei care au mers duminică la talciocul care se organiza la Expo Transilvania au avut surpriza să fie întâmpinați doar de un anunț amplasat pe ghișeul de vânzare a biletelor, în care se spunea că târgul nu poate funcționa din cauza de deciziei ”abuzive” a Primăriei Cluj-Napoca.

”M-am trezit cu Polția Locală, cu mai multe echipaje, trimise de nu știu cine, care mi-au spus că dacă deschizi intervenim, astea sunt dispozițiile. Nu mi s-a comunicat nici un motiv clar al acestei decizii. Eu am fost și la Direcția de Sănătate Publică și am întrebat care sunt condițiile în care pot deschide târgul. Mi s-a comunicat că există două Hotărâri de Guvern, una care prevede că toate târgurile pot fi deschise după 1 iulie, și alta care spune că trebuie aprobare de la patru ministere petru deschiderea acestora. Eu am fost sâmbătă în Oserul organizat de Regia Autonomă a Domniului Public (RADP) Cluj, și am asigurat la noi aceleași condiții ca acolo. Am lărgit aleile de acces, am asigurat dezinfectanți la intrare, le-am recomnadat vânzătorilor să se vaccineze și să poarte măști de protecție. Aveam aceleași condiții de funcționare ca și la Oserul organizat de RADP. Acela a funcționat. Al nostru nu a avut voie. Nu știu de ce.”, spune Ioan Avram, directorul Expo Transilvania.

Pe lângă disconfortul creat de acesată situație celor care vroiau au meargă în târg, și care, când au ajuns acolo, s-au trezit că, de fapt, au ajuns acolo degeaba, trebuie adăugat că vânzătorilor constanți de la Expo Transilșvania le-au fost închiriate spații aferente activității pe care o desfășoară, de care nu au putut beneficia. ”I-am contactat pe cei mai mulți vânzători și le-am explicat situația. De asemenea, le-am spus ce se întâmplă și vizitatorilor care au ajuns în târg dimineața. Au fost înțelegăori. Însă mi-e foarte jenă de oameni, dar nu am avut ce face. Nu am vrut și nici nu vreau să fac circ în oraș. O să încerc să mă lămuresc săptămâna asta de unde a venit decizia.” mai spune Ioan Avram.

În finalul acestor rânduri să precizăm că, pentru o minimă lămurire ori luare de poziție, nu am reușit să luăm legătura cu nimeni de la Poliția Locală Cluj – instituția despre care pomenea directorul Expo Transilvania. Dsigur, toate s-au întâmplat duminică…

Viorel Dădulescu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut