Orban, despre nemulțumirile din PNL Cluj privind prefectul: Este o situație unică

Liderul PNL, Ludovic Orban susține că solicitarea președintelui Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe de a nu ceda postul de prefect de Cluj celor de la UDMR și a numi în această funcție o persoană din PNL este una unică, iar în măsura în care este posibil se va mai discuta asupra acestui subiect. „Este o situație unică. În măsura în care este posibil vom mai discuta asupra acestui subiect. Pe de altă parte, orice prefect este obligat să acționeze în cadrul legal și constituțional. De asemenea, prefectul este reprezentantul guvernului în județ și are obligația de a coordona aplicarea programului de guvernare în numele guvernului. Dacă un prefect nu acționează legal și constituțional și nu aplică programul de guvernare, atunci normal că nu va rămâne prefect. Pe de altă parte, orice prefect din orice formațiune politică din Coaliție are aceeași obligație”, a spus Orban. Președintele Consiliului Județean Cluj, liberalul Alin Tișe, i-a trimis, recent, o scrisoare deschisă președintelui PNL, Ludovic Orban în care i-a solicitat să îndrepte „greșeala” de a ceda funcția de prefect al județului celor de la UDMR, amenințând cu demisia din partid.

Tișe crede însă că lucrurile se vor rezolva vizavi de prefectul de Cluj deoarece la nivelul coaliției, partidele membre pot să negocieze și să discute cu privire la anumite poziții, reciprocități și alte asemenea lucruri.

„În mod evident voi merge într-o formă sau alta până la capăt cu această decizie atâta timp cât lucrurile nu se vor îndrepta și nu vor intra într-o normalitate. Scopul meu este stric de a fi respectați de organizația centrală și de a fi parte din decizia partidului. Aștept să văd ce se va întâmpla în zilele următoare și, în mod evident, voi lua o decizie pe care o voi anunța în mod public. În forul național, în BEx, urmare a demersului meu s-a luat o decizie care spune că în interiorul coaliției, partidele membre ale coaliției pot să negocieze și să discute cu privire la anumite poziții, reciprocități și alte asemenea lucruri.

Speranța mea este că vom reuși într-un final să avem această negociere până la capăt și să ducă la o chestiune pe care eu o consider firească, din respect față de oamenii care au susținut și votat PNL. Noi am avut și avem deschidere totală și colaborăm cu UDMR, și o vom face atâta timp cât vom guverna administrativ în oraș sau în județ”, a declarat Alin Tișe.

C.P.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut