Orban: Nu am stabilit numele noului partid

Fostul lider al liberalilor Ludovic Orban a afirmat, sâmbătă, că numele noului partid pe care intenționează să îl înființeze va fi stabilit împreună cu oamenii din interiorul PNL și din afara lui care i-au transmis dorința de a adera la această construcție politică, menționând că nu poate să aibă ca partener decât USR și că va avea grup parlamentar la Camera Deputaților.

„Nu ne-am gândit (la numele noului partid – n.r.). Nu stabilesc eu cum se numește partidul. Eu o să adun toți oamenii, atât din interiorul PNL, cât și din afara PNL, pentru că sunt mulți oameni care mi-au transmis dorința de a adera la o construcție de centru-dreapta, care nu sunt membri ai PNL. Nu am stabilit numele, numele îl vom hotărî împreună, cei care aderă la această mișcare. Ne-am gândit la mai multe denumiri. Obligatoriu trebuie să fie ceva liberal, național, există în zona de centru-dreapta anumite valori ale creștin-democrației și conservatorismului. Nu am stabilit numele”, a afirmat Ludovic Orban, într-o emisiune la Digi 24, întrebat în legătură cu numele noului partid pe care intenționează să îl înființeze.

El a mai spus că potențial partener al acestei mișcări ar fi Uniunea Salvați România. „Potențiali parteneri? Păi, la ora actuală, din spectrul politic, nu cred că în afara USR poate exista un alt partener. Eventual, să spun, PMP, dar PMP este oarecum în afara Parlamentului și am văzut că PMP stă la ușa ‘echipei câștigătoare'”, a adăugat Ludovic Orban, citat de AGERPRES.

Întrebat în legătură cu un eventual parteneriat cu Alianța pentru Unirea Românilor, Ludovic Orban a răspuns: „AUR, deocamdată, s-a stabilit pe niște teme care țin în special de pandemie, care din punctul meu de vedere nu reflectă o cristalizare doctrinară și mai ales o poziționare inclusiv geopolitică. Eu sunt euro-atlantist, sunt pro-european”.

Orban a mai anunțat că va constitui și grup parlamentar în Camera Deputaților. „Deci în afară de USR, din punctul meu de vedere, mi-e greu să vorbesc de un posibil partener. La ora actuală, proiectul acesta al unei alianțe PNL – PSD are o dimensiune profund nedemocratică, unul că este făcut împotriva voinței oamenilor care au votat cele două partide și doi că această struțo-cămilă, acest mamut care se creează practic va deține toate structurile statului și toate instituțiile de interes local”, a adăugat fostul președinte al liberalilor.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut