Orban: Biroul Politic Național al PNL a validat 72 de candidați pentru funcții publice

Biroul Politic Național al PNL a validat, sâmbătă, într-o ședință desfășurată în format online, propunerile pentru posturile de secretar de stat și alte funcții publice care au revenit liberalilor după negocierile purtate în coaliția de guvernare, informează AGERPRES.

„În conformitate cu procedurile statutare, organizațiile PNL au formulat propuneri pentru pozițiile de secretari de stat, președinți, vicepreședinți de agenții. A existat o evaluare făcută de o comisie desemnată de președinții filialelor județene. În urma evaluării, am supus validării Biroului Politic Național 72 de candidați pentru pozițiile respective, oameni care urmează să gireze funcții importante în statul român și să susțină premierul, miniștrii în activitatea Executivului”, a afirmat Orban la finalul ședinței Biroului Politic Național al PNL.

El a explicat că au fost susținute deopotrivă persoane care au făcut parte din Guvernul Orban, dar și „reprezentanți noi, figuri cunoscute”. „Am susținut în continuare reprezentanți care și-au desfășurat activitatea în cadrul Guvernului pe care l-am condus. De asemenea, am luat decizia de a susține reprezentanți noi, dar figuri cunoscute, precum Lucian Heiuș, care a fost deputat și va fi secretar de stat la Ministerul Finanțelor, Rodica Cherecheș, deputat al PNL, care va gira funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții. În ceea privește reprezentanți ai PNL care și-au desfășurat activitatea, aș menționa pe Ionel Scrioșteanu, secretar de stat la Ministerul Transporturilor, pe Aurel Simion, secretar de stat la Ministerul Agriculturii, și pe Gheorghe Ștefan, tot secretar de stat la Ministerul Agriculturii. Am mers în anumite situații pe continuitate. De asemenea, am stabilit reprezentanți pe care i-am considerat potriviți să gireze funcții publice”, a adăugat Orban.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut