Orban atacă decizia PNL de a guverna cu PSD: O gravă trădare a alegătorilor

Fostul preşedinte al liberalilor Ludovic Orban a criticat, luni seara, decizia PNL de a continua negocierile cu PSD în vederea formării Guvernului, afirmând că, din punctul său de vedere, reprezintă „sinucidere politică” şi o „gravă trădare a alegătorilor”.

„Au fost 22 de colegi care au votat împotrivă. Îi felicit că au votat împotrivă. Celelalte voturi e greu de spus câte au fost pentru că nu s-au numărat voturile, pentru că (…) mâna nu au ridicat mai mult de 30 şi ceva de oameni la votul pentru. Am fost 22 de colegi, printre care m-am numărat şi eu, care am votat împotriva negocierilor cu PSD, pentru că asta a cerut Florin Cîţu, să negocieze cu PSD, ca şi cum nu ar fi avut mandat din fostul BPN să negocieze şi cu PSD şi cu USR. (…) Este, din punctul meu de vedere, sinucidere politică. Este o gravă trădare a alegătorilor care au votat cu PNL simplul fapt că se stă la masă cu PSD să se negocieze un Guvern. Eu nu mă las indus în eroare de aparenţe. Astăzi, PSD a votat mandat de negociere cu PNL şi UDMR, UDMR a anunţat prin vocea lui Kelemen Hunor că a votat mandat de negociere pentru formarea unui Guvern cu PNL şi PSD şi astăzi Cîţu a supus la vot mandat de negociere pentru PSD. Este clar că şi Florin Cîţu şi prim-vicepreşedinţii asta au vrut, să negocieze cu PSD pentru formarea unei majorităţi parlamentare care să ducă la un Guvern PNL-PSD, nici măcar nu s-a stabilit persoana candidatului la funcţia de prim-ministru”, a declarat Orban, după ce a participat la şedinţa BPN al PNL care a avut loc la Vila Lac.

El a susţinut că mulţi dintre cei 22 de lideri PNL care au votat împotriva negocierilor cu PSD sunt din echipa lui Florin Cîţu.

Orban a criticat şi faptul că nu s-a decis niciun termen de cristalizare a viitorului Guvern.

„Se mai poate discuta cu PSD încă doi ani de zile, după mintea unora. (…) A fost pomenit un termen de două săptămâni, aşa, într-o doară, să vedem exact ce se discută cu ei. Dacă e să se dea un mandat, trebuie să se dea un mandat serios”, a afirmat deputatul PNL.

În opinia sa, afirmaţiile potrivit cărora nu ar exista o majoritate parlamentară stabilă pentru o guvernare cu USR şi ar depinde de cei care s-au dezafiliat şi de minorităţi reprezintă un „motiv penibil”.

„Nu există nicio explicaţie raţională. Nu ştiu din ce motive preşedintele Iohannis îşi doreşte această coaliţie care să dea majoritate parlamentară absolut confortabilă”, a mai spus Ludovic Orban.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut