Orașul cu cea mai mare rată de infectare din zona urbană a Clujului

Municipiul Dej are cea mai mare rată de infectare din zona urbană a județului Cluj. Potrivit datelor DSP Cluj, la Dej pragul de infectare a ajuns duminică șa 19,71 iar la Cluj-Napoca este de 10,03 cazuri la mie. Rate de infectare de peste 10 la mie s-a înregistrat și la Gherla-10,03. La nivelul județului Cluj, rata de infectare este de 14,09. Cea mai mare incidență de infectare cu COVID-19 este la Ciurila-21,37. În cea mai mare comună din România, Florești, rata de infectare este de 18,58 cazuri la mie.

În prezent doar opt comune din județul Cluj se mai află în scenariul verde cu rată de infectare mai mică de două cazuri la mie. Este vorba de Buza, Cămărașu, Cătina, Petreștii de Jos, Suatu, Mociu, Sânmartin și Valea Ierii. Alte opt se află în scenariul galben iar cele șase orașe clujene și 59 de comune sunt în scenariul roșu. 

Cât privește gradul de ocupare a paturilor din secțiile de spitale dedicate tratării pacienților COVID, potrivit datelor anunțate de Ministerul Sănătății, în județul Cluj acesta este de 47,63 la sută.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut