Ora Pământului, marcată la Cluj-Napoca

Primăria Cluj-Napoca anunță că va marca „Ora Pământului” (Earth Hour), prin stingerea iluminatului din Piața Unirii, sâmbătă, 26 martie 2022, între orele 20.30 şi 21.30.

„Ora Pământului este o sărbătoare globală anuală în care milioane de  oameni, instituții și companii sting lumina și opresc aparatele electrocasnice neesențiale timp de o oră pentru a arăta că le pasă și vor să protejeze viitorul planetei. Promotorul acestei mișcări este World Wide Fund for Nature Australia, o organizație nonguvernamentală pentru conservarea naturii și restaurarea ecologică a mediului natural”, subliniază reprezentanții municipalității.

Earth Hour a fost organizat pentru prima dată de către WWF-Australia în Sydney, pe 31 martie 2007. Peste 2.2 milioane de oameni și 2000 de sedii de companii din Sydney au stins luminile pentru o oră în acea seară, ca semn al conștientizării problemei schimbărilor climatice. Earth Hour a devenit cel mai mare eveniment de mediu din istorie în doar câțiva ani.

Evenimentul se sărbătorește anual în ultima sâmbătă din luna martie, care este foarte aproape de echinocțiu, astfel încât toate orașele au parte de întuneric în intervalul 20.30 – 21.30.

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut