Operațiunea „Trofeul”

Poliţiştii clujeni de la arme, explozivi şi substanţe periculoase au constatat o infracțiune și au ridicat arem de vânătoare precum și muniție în cadrul acţiunii „TROFEUL”.

Acțiunea s-a desfășurat în zona comunelor Măguri-Răcătău și Mărgău, scopul fiind de a verifica legalitatea organizării și desfășurării a 3 partide de vânătoare.

În cadrul acestora s-a constatat faptul că un bărbat, în vârstă de 30 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, nu a depus armele și armamentul unui armurier autorizat, conform prevederilor legale, urmare expirării valabilității permisului de armă.

Astfel, au fost ridicate 3 arme letale de vânătoare și 64 de cartușe, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

La nivel național, în cadrul acțiunii „Trofeul”  au fost constatate 256 de infracţiuni şi au indisponibilizat 100 de arme, peste 10.000 de bucăţi de muniţie, 1.460 kilograme carne de vânat, 55 de exemplare de vânat din diferite specii şi 72 de trofee.

De asemenea, au fost aplicate, în total, 154 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 49 conform prevederilor Legii nr. 407/2006, iar restul de 105 sancţiuni au fost aplicate conform prevederilor Legii nr. 295/2004, în valoare totală de 127.820 de lei, se precizează într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Potrivit sursei citate, dintre cele 256 de infracţiuni constatate, 114 sunt prevăzute şi pedepsite de Legea nr. 407/2006 privind vânătoarea şi protecţia fondului cinegetic, iar 69 vizează nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut