Operațiune de destructurare a mafiei lemnului la Măguri Răcătău

Peste 200 de metri cubi de material lemnos, 22 de motoferăstraie și mai multe telefoane mobile și confiscate în satul Măguri, comuna Măguri Răcătău în cadrul unei acțiuni de combatere a infracțiunilor silvice. De asemenea, un pădurar a fost reținut iar două autoturisme și 22 de instalații de debitat au fost indisponibilizate.

Zeci de polițiști și jandarmi coordonați de un procuror au descins, miercuri, la locuințele a 20 de persoane din comuna Măguri Răcătău pentru documentarea unor infracțiuni de tăiere, fără drept, de arbori, furt de arbori și delapidare.

Activitatea s-a derulat în colaborare de către Serviciile de Ordine Publică, Investigații Economice, Investigații Criminale și Criminalistic cu sprijinul polițiștilor din cadrul Polițiilor municipale Cluj-Napoca, Turda și a Poliției Orașului Huedin.

La acțiuni au participat și specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Cluj. În urma acțiunii a fost indisponibilizată cantitatea totală de 218 metri cubi de material lemnos.

Valoarea totală a materialului lemnos confiscat este de 99.928 lei.

În urma probatoriului administrat a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat în vârstă de 52 de ani, din comuna Măguri-Răcătău.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2018 – august 2022, având calitatea de pădurar al ocolului și responsabil de paza pădurii, ar fi tăiat și sustras mai mulți arbori din fondul forestier al comunei Măguri-Răcătău.

În cauză sunt continuate cercetările sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut