Opera Națională Română Cluj-Napoca | Balul Operei revine cu o ediție spectaculoasă!

*sâmbătă, 11 februarie*ora 19

După o pauză de doi ani, Balul Operei, cel mai elegant eveniment din România, o manifestare cu tradiție pentru instituția lirică clujeană dar și pentru comunitate, va fi organizat din nou anul acesta.

Așa cum deja ne-a obișnuit, grația și rafinamentul vor fi cuvintele de ordine ale serii. Ediția cu numărul 27 a Balului Operei se anunță a fi una spectaculoasă, printr-un program muzical susținut de invitați de marcă – soliști români de renume internațional, alături de care vor evolua pentru dumneavoastră Soliștii, Orchestra și Ansamblul de Balet ale Operei sub bagheta Dirijorului invitat Tiberiu Soare, anunță organizatorii.

Amintesc numele celor cinci artiști invitați, unul și unul – mezzosoprana Ramona Zaharia, tenorul Daniel Magdal, dirijorul Tiberiu Soare, pianistul Mihai Diaconescu și violoncelistul Octavian Lup.

Ramona Zaharia este absolventă a Universității de Arte „George Enescu” din București, cu o carieră remarcabilă pe mari scene lirice ale lumii, precum Royal Opera House, Covent Garden sau Teatro Regio.

Tenorul român Daniel Magdal a putut fi urmărit evoluând pe scene ale Operelor de pe trei continente: Europa, America și Asia, trecem în revistă doar câteva  – Deutsche Oper Berlin, Semperoper Dresda, Staatsoper Hannover, Oper Essen, Oper Maribor.

Dirijor al Operei Naționale București, Tiberiu Soare și-a început cariera în anul 1999, colaborând de-a lungul timpului cu numeroase filarmonici, teatre de operă și ansambluri de prestigiu în țară și în străinătate.

Pianistul Mihai Diaconescu a început studiul muzical de timpuriu iar la vârsta de 12 ani debuta pe scena Filarmonicii din München. Este absolvent al Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, ulterior urmând cursurile Academiei Sibelius din Helsinki. Repertoriul său include numeroase prezențe pe scenele lirice cunoscute din Europa.

Violoncelistul clujean Octavian Lup este laureat a numeroase concursuri naționale și internaționale, concertând alături de nume mari ale muzicii clasice pe patru continente.

Mihai Damian, bariton în cadrul Filarmonicii de Stat „Transilvania”, este o prezență constantă pe scena operei clujene, dar și ale altor opere din țară.

Merită menționați și soliștii balerini care ne vor încânta privirile cu grația lor: Andreea Jura, Dan Haja, Adelina Gribincea, Augustin Gribincea, Mircea Munteanu, Hui-Yi Wen, Liviu Har, Nanaka Ogawa, Romulus Petruș.

Un moment-cheie al evenimentului va fi reprezentat de festivitatea de înmânare a celor cinci Premii de excelență, recompensând, astfel, performanța în domeniul cultural-artistic. Participanții se vor putea bucura, totodată, de pauza de cocktail dar și de ocazia de valsa pe ringul de dans până după miezul nopții, ca la un adevărat bal, transmit organizatorii.

Balul Operei va fi prezentat de Loredana Corchiș și Marius Constantinescu, evenimentul fiind transmis live de către Televiziunea Română.

Manifestarea reprezintă o coproducție de înaltă ținută realizată împreună cu Fundația Transilvania Leaders.

Susținători ai Fundației Transilvania Leaders:

NTT DATA România, RMB Inter Auto, Transavia, OTC Group, Electrogrup, Banca Transilvania, Darian DRS, EnergoBit, Arobs Transilvania Software, Remarul 16 Februarie, Nova Power & Gas, Verdino.

Detaliile ediției Balul Operei 2023 pot fi consultate accesând site-ul oficial al instituției, www.operacluj.ro, iar biletele pot fi achiziționate atât în Agenția de bilete, cât și online, pe site-ul www.bilete.ro.

Iulia GHIDIU

Foto cover Nicu Cherciu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut