Opera Naţională Română Cluj-Napoca

My Fair Lady” de 32 de ani pe scena teatrului liric clujean!!!

vineri, 31 ianuarie, 18. 30

Premiera clujeană la My Fair Lady de Frederick Loewe a avut loc în 1988! Sunt 32 de ani de când musicalul se joacă sold out, peste 100 de reprezentaţii. Este de reţinut faptul că este singurul spectacol în care, în cei 32 de ani de continuă existenţă, nu s-a intervenit deloc nici la dansuri, nici la costume, aboslut nici o modificare. De 32 de ani, My Fair Lady este dirijat de Maestrul Gheorghe Victor Dumănescu, un alt lucru de reţinut, ce ţine de frumoasa istorie a Operei naţionale Cluj-Napoca.

Se cuvin scrise câteva date istorice. My Fair Lady a fost prezentat pentru prima oară pe Broadway în anul 1956. Povestea se concentrează în jurul tinerei florărese Eliza Doolittle și a lui Henry Higgins, un profesor de lingvistică, expert în arta foneticii, care primește o provocare din partea Colonelului Pickering – un pariu pe care-l poate câștiga doar dacă reușește să o prezinte pe Eliza la Balul Ambasadei ca fiind o doamnă cultă și un membru important al înaltei societăți. În acest fel încep demersurile de transformare ale Elizei, proces care se află în mod constant sub incidența unor momente savuroase ale comicului de limbaj și de situație. Melodiile memorabile care aparțin acestui musical au reprezentat una dintre atracțiile principale care au stat la baza realizării filmului cu același nume din 1964, ecranizare câștigătoare a opt premii Oscar, care i-a avut ca protagoniști pe îndrăgiții actori Audrey Hepburn și Rex Harrison.

Revin la melodii. Sunt şi vor rămâne memorabile Why Can’ t the English, Wouldn’ t it Be Lovely, With a Littel Bit of Luck, The Rain in Spain, I Could Have Daneced All Night, On the Street Where You Live, Get Me to the Church in Time…

My Fair Lady de Loewe, dirijor Gheorghe Victor Dumănescu, regia George Zaharescu, coregrafia Victor Vlase, scenografia Gheorghe Codrea, dirijor cor Corneliu Felecan, regia scenă Cristina Albu * distribuţia: Iulia Merca (“Eliza Doolitle”), Cristian Hodrea (“Henry Higgins”), Simonfi Sandor (“Alfred Doolitle”), Iulian Sandu (“Colonelul Pickering”), Ştefania Barz (“Mrs. Higgins”), Cristian Mogoșan (“Freddy Eynsford-Hill”), Liliana Neciu (“Mrs. Pearce”), Elena Potopea (“Mrs. Eynsford-Hill”), Anca Aluaş (“Mrs. Hopkins”), Radu Pintea (“Jamie”), Călin Niţulescu (“Harry”), Florin Pop (“Zoltan Karpathy”), Nicuşor Crăciun (Lord Baxington”), Eva Bain (“Lady Baxington”), Alexandru Potopea (“Cârciumarul”)

Demostene ŞOFRON

Articole din aceeasi categorie