Opera Maghiară Cluj-Napoca | Contesa Maritza

*duminică, 15 mai, ora 18.00*

Opereta Contesa Maritza, de Kálmán Imre, un spectacol din repertoriul instituției de cultură clujene, alcătuit din două părți, va fi pusă în scenă în acest weekend, cu participarea corului, orchestrei și ansamblului de balet al Operei Maghiare. Concepția și regia spectacolului original îi aparțin lui Bor Jozsef.

Din distribuție fac parte: Contesa Rottenbiller Marica – Benedekffy Katalin, Contele Erdődy Wittenburg Péter – Szabó Levente, Contesa Erdődy Liza – Antal Livia, Baronul Zsupán Kálmán – Gergely Elek, Prințul Dobesitsch Móricz – Madarász Lóránt, Baroneasa Ilka – Mányoki Mária, Lajcsi, lăutar – Kovács Ferenc, Lidi, ghicitoare – Modra Noémi, Nea Mihály – Jakab Zoltán, Nea Kudelka – Ádám János, Józsi – Varga Attila.

Scenografia și costumele – Witlinger Margit, Coregraf – Valkay Ferenc, Dirijor, Maestru de cor -Kulcsár Szabolcs.

Contesa Maritza este o operetă compusă în anul 1924, pornind de la libretul lui Julius Brammer șiAlfred Grünwald, pe bazaRomanului unui tânăr sărac” de Octave Feuillet. Premiera mondială a avut loc în data de 24 februarie 1924 la Teatrul din Viena, sub titlul german Gräfin Mariza. La Cluj, spectacolul a avut premiera în 24 aprilie 1997.

Așa cum menționează Szabó Emese, regizoarea care a reînnoit spectacolul anul trecut, legătura cu zona Transilvaniei se explică din mai multe puncte de vedere: intriga se petrece pe o moșie de lângă Cluj, descoperim mai multe referiri la peisajul transilvănean, iar prezentarea operetei de către compania Operei Maghiare din Cluj a reprezentat, din punct de vedere istoric, o etapă importantă în istoria receptării sale.

Biletele se pot cumpăra de pe site-ul eventbook.ro.

Sursă foto: Biro Istvan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut