ONCOS cinstește, nu…păcălește

Obiceiul păcălelilor cu gust …siropos, sau mai acidulat, se practică de secole, încât ziua  de 1 aprilie, pe bună dreptate și-a căpătat și botezul de ,,Ziua păcălelilor’’, care lasă, uneori, și amintiri plăcute.

Un astfel de eveniment, cu rezonanțe valorice deosebit de plăcute și rar întâlnite, a fost organizat de Grupul ONCOS, în ziua de 1 Aprilie, la restaurantul Grand Hotel Napoca, unde au fost … cinstiți cu o adevărată masă festivă și un reușit program artistic un număr de aproape 500 de seniori din cadrul Asociației Județene a Pensionarilor Cluj.

Așa cum a ținut să sublinieze președintele acestei organizații civice cu personalitate juridică, dl. jurist Ioan Constantinescu, la debutul evenimentului, această frumoasă zi se datorează generozității domnului ing. Vasile Onaca, președintele Consiliului de Administrație al Grupului Oncos, care respectă cu sfințenie tâmplele cărunte a celor ce au trudit decenii întregi pentru a face din Cluj–Napoca o metropolă modernă, de prim interes din punct de vedere economic, social, cultural, medical și universitar.

După doi ani de pandemie, a continuat să spună președintele AJP, ne reîntâlnim astăzi când se împlinește un deceniu de la înființarea asociației noastre care este afiliată la cea mai mare Federație Națională a Pensionarilor din România. Acest eveniment este marcat și de un semnificativ fapt de cultură care constă în apariția cărții ,,Demnitatea se apără și se afirmă, Zece ani împreună pe calea demnității’’, titlul volumului nu este altceva decât ideea care ne-a călăuzit în toată această perioadă în care ne-am făcut auziți și respectați în lumea în care trăim. În acest cadru, a subliniat vorbitorul, se cuvine să mulțumim personalităților clujene ce semnează ca autori acest volum ce conține teme remarcabile din toate domeniile cunoașterii și activității sociale.

Trebuie să remarcăm faptul că unul dintre cei mai mari producători de carne de pui din Transilvania și de numeroase sortimente de panificație și patiserie, Grupul ONCOS, își asumă o permanentă componentă umanitar–caritabilă, încă de la constituire societății, care se prezintă în preajma marilor sărbători creștinești prin reducerile de prețuri ale produselor din magazinele sale, dar și prin nenumăratele donații la Cămine de bătrâni și copii, la instituții de cult și familiilor cu mari probleme sociale. Tocmai de aceea, doi din participanții la acest eveniment ,,ONCOS’’ ce a fost o adevărată permanență în anii trecuți, Ioan Mășcășan și Eugen Popa, au transmis mii de mulțumiri conducerii grupului ONCOS, care i-a …„păcălit” cu multe bunătăți și o atmosferă de mare socializare de 1 aprilie, uitând de grijile zilnice provocate de pensiile de mizerie, combustibilii, medicamentele și facturile aberante, fără acoperire, pe care guvernanții le tolerează.

Bogatul meniu a fost pregătit din produsele fermelor și fabricilor componente ale grupului, iar partea de divertisment artistic a aparținut Ansamblului artistic ,,Rapsodia Clujeană’’ și formația de instrumentiști dirijați de prof. Lupu Ardelean.

Dumitru VATAU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut