Omagiu în lumină pentru Dumitru Fărcaș

Cluj-Napoca – Casa de Cultură a Studenților din Piața Lucian Blaga din Cluj-Napoca este pusă în valoare începând de miercuri seara prin iluminat arhitectural. Primarul Emil Boc a anunțat că prin acest demers se dorește a se aduce un omagiu regretatului taragotist Dumitru Fărcaș.

„Este o formă indirectă de a aduce un omagiu maestrului Dumitru Fărcaș. Acum patru ani a trecut printre stele și îngeri, dar el nu va pleca niciodată din Cluj, din inimile, din ADN-ul românilor pentru că nu există altcineva pe acest pământ românesc să exprime sentimentul patriotic românesc național așa cum o face Dumitru Fărcaș. Este o formă de respect și omagiu pentru Dumitru Fărcaș pe care-l vom prețui pentru totdeauna”, a precizat Emil Boc

Primarul a explicat că părțile laterale ale Casei de Cultură a Studenților vor fi iluminate permanent cu lumină albă caldă iar în zona de mijloc va fi o altă culoare, în funcție de evenimente.

„Sistemul de iluminatul arhitectural de la Casa de Cultură a Studenților va permite iluminarea clădirii în funcție de anumite evenimente. De Ziua Națională clădirea va fi iluminată în culorile tricolor, de ziua Franței în culorile Franței, sau cum a fost în cazul Ucrainei în culorile Ucrainei, dar să sperăm că nu vor fi alte situații de acest gen. Putem folosi orice tip de culori”, a precizat Emil Boc.

Edilul a precizat că în perioada următoare vor beneficia de un astfel de sistem de iluminat Catedrala Ortodoxă din Piața „Avram Iancu”, Biserica „Sfântul Mihail” și principalele poduri din oraș.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut