Olimpicii din lotul național de Biologie, pregătiți la Cluj pentru etapa internațională a olimpiadei

Pregătirea de specialitate a celor 20 de olimpici naționali, calificați în lotul lărgit pentru disciplina Biologie – dintre care 4 elevi vor reprezenta România la etapa internațională a Olimpiadei care se va desfășura la Erevan, Republica Armenia, în iulie a.c. – se va face la Cluj-Napoca, în perioada 15-26 mai, în organizarea Inspectoratului Școlar Județean Cluj și cu sprijinul profesorilor universitari ai Facultății de Biologie și Geologie, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”.

Pregătirea se va realiza și în acest an la Facultatea de Biologie și Geologie, în baza parteneriatului dintre IȘJ Cluj și UBB.

Etapa națională a Olimpiadei de Biologie s-a desfășurat tot la Cluj-Napoca, în perioada 26-29 aprilie, fiind organizată de Inspectoratul Școlar Județean Cluj, în colaborare cu reprezentații Ministerului Educației, Facultatea de Biologie și Geologie a Universității Babeș-Bolyai și Societatea de Științe Biologice, filiala Cluj. Pe perioada șederii la Cluj, cei 162 de elevi participanți din toate județele țării au avut ocazia de a vizita Laboratorul de Biologie Moleculară, Biochimie si Biofizică din cadrul Centrului de Biologie Sistemică, Biodiversitate și Bioresurse, Centrul de Microscopie Electronică „Constantin Crăciun”, precum  și Departamentul de Psihologie Clinică și Psihoterapie,  Institutul Internațional de Psihoterapie ale universității.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut