Oglinda întoarsă

Dinspre pesediști adie parfum de marxism tîrziu, lavanda populismului eșuat și un pătrunzător miros de rahat făcut praf de copt. Programul de guvernare, o însăilare diletantă de promisiuni fără acoperire, fără studii prealabile, prognoze imediate, predictibilități, a prins de minune la zona analfabetismului intelectual, care a pus botul și i-a votat masiv, cu speranțe strict materiale.

Politica de impozitare a fost una de negustor în prag de faliment, care își obligă lucrătorii la renunțări, la noi impozite, unele elucubrante. RĂUL CEL MAI MARE A FOST STRATEGIA CINICĂ, DISTRUCTIVĂ A NUMIRII PROȘTILOR PE POSTURI DE DEȘTEPȚI, DE ÎNLOCUIRE A EXPERTIZEI CU POLITICUL.

Catastrofele produse de incompetență, de privitul în gura unui singur dalai lama cvasicomunist, unele ireparabile au dus la degradarea electorală a unui partid mare, cu mulți oameni de valoare nechemați la decizie și control.

Casta baronilor locali, arogantă, acoperitoare, neconcesivă, retrogradă, speculativă, lipită organic de mafia, deloc subterană, alimentată cu sinecuri, funcții în administrație, la cîrma unor instituții care funcționează doar cu specialiști în domeniu, a atras tot răul retrogradării socio-economice, erodarea imaginii europene, acumularea de suspiciuni politice toxice, pe plan internațional.

Forțarea fără de măsură a legislației, concesiile legiferate, de golire populistă a ploșnițăriilor, a criminalilor, violatorilor, pedofililor, a jefuitorilor, a hoților de anvergură, reprezintă o crimă legislativă, cu efecte în timp, iar autorii trebuie aduși în fața justiției.

Dragnea a plătit cu libertatea și decăderea definitivă din politică, puseurile dictatoriale, fuga bezmetică de la o cheiță la alta, afișarea ostentativă a precarității morale, delirul verbal, jignirea, contagioasă a Instituției prezidențiale, a nominalizat pagini întregi de SF politic, cu referire la statul subteran, paralel, sorosist, în timp ce hălci întregi din țară au fost vîndute, plus concesiile politice, ca ale unei patroane de bordel care, pentru a nu își pierde stabilimentul, înlocuiește felinarul roșu cu neonul unui așezământ cultural-relaxativ, de empatie la pielea goală, cu personal lucrător în domeniul mezelurilor.

Grajdurile lui Augias sunt pline-ochi, nu mai este nimeni dispus să rânească, de aceea caută să iasă cât mai repede de la guvernare, să lase ditamai mizeria în grija entuziastei opoziții care deja are puseuri iacobine, amenință, sparge elefănțelul de porțelan din vitrină, îi gonește pe cei 7 pitici și Albă ca Zăpada din cartea cu basme ale guvernării. Un asemenea exemplu l-am avut recent, când a spumegat comisural băiatul cu batistuță, ajuns vice, care sigur visează să se uite la casetele cu el, de la Realitatea, tolănit în patul prezidențial de la Cotroceni.

O parte a foștilor miniștri speră să scape de răspundere, așișderi comisarilor politici, obișnuiți să argumenteze cu naganul pe masă. Sper să nu se întâmple.

Cei de la putere nu trebuie, acum, lăsați să coboare din tren, să îl ducă pînă în stație, acolo o să fie așteptat de personalul de la revizie. Pe ei, să îi îmbarce într-un autobuz școlar, plătit din banii lor.

Cornel UDREA

Articole din aceeasi categorie

4 Responses to Oglinda întoarsă

 1. ibidem

  Idiotule, Gerula este un simbol din obarsia Neamului Romanescu.Doar atat mai puteti, bipezilor?”Dardule”, tu, canalie, mai patez si memoria unui mare istoric roman.

 2. Dardu Nicolaescu-Plopșor

  Etapele de desvoltare ale m.pesediștilor : morula, gastrula și gerula

 3. gerula

  Iarasi mos-fomfalau se baga in seama si borfeneste in stil de vechi militant #rezist!

 4. Agenteur X-7

  Prea serios !Ar prinde bine din când în când și o poveste cu lelea Fărinuța a lui Prostel Dibaciu,cu Sidonia Șurub, Adolf Găinaru ,Sempronia Camfor etc