Oferta BCU pentru studenți și cercetători în timp de pandemie

Studenții din centrul universitar Cluj-Napoca au acces la Sala de lectură I a Bibliotecii Centrale Universitare „Lucian Blaga” iar cei care vor să studieze acasă au la dispiziție peste 14.000 de publicații digitizate.

Sala de lectură are 41 de locuri iar programul este de luni până vineri, între orele 9,00-13,00 și 14,00-18,00. Rezervarea locurilor și solicitarea publicațiilor se face online, din catalogul electronic al bibliotecii. „Rezervările de loc pot fi făcute cu o zi mai devreme (după ora 18,00) sau în ziua respectivă, în măsura locurilor disponibile. Publicațiile restituite la sfârșitul programului vor fi plasate în carantină. Studenții și utilizatorii cu domiciliul stabil în județul Cluj beneficiază în continuare și de împrumutul la domiciliu extins (cuprinzând publicații atât din Fondul de împrumut, cât și din Fondul general și din Fondul de Științe sociale contemporane).

Servirea acestor publicații se face de pe o zi pe alta (cu solicitare din catalogul electronic al bibliotecii), la Secția de Împrumut la domiciliu. A fost păstrat și serviciul de livrare la domiciliu a cărților, o dată pe săptămână, lansat la începutul pandemiei, prin care volumele solicitate de persoanele din grupele de risc sau care se află în imposibilitatea de a se deplasa sunt trimise la domiciliul cititorilor. Serviciul de împrumut la domiciliu a fost reluat la toate filialele Bibliotecii Centrale Universitare”, a anunțat conducerea BCU.

Tot pentru a veni în sprijinul studenților, au fost digitizate cca. 14.000 de documente (publicații), însumând peste 4.300.000 de pagini. Accesarea documentelor digitizate se face pe baza permisului unic de bibliotecă, fiecare utilizator având cont și parolă proprii. „Activitatea de digitizare va continua și în etapa următoare, ținând cont de prioritățile stabilite”, a anunțat conducerea BCU.

În contextul acestei situaţii complexe cu care ne confruntăm, Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga” se află în continuă adaptare la realitățile actuale și împreună cu întregul personal specializat se străduiește să ofere tuturor categoriilor de utilizatori cele mai bune și competitive servicii, în acord cu respectarea măsurilor de securitate sanitară. Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga” este o componentă importantă a sistemului național de învățământ, cea mai mare bibliotecă universitară din România. Atât prin profilul enciclopedic, cât și datorită caracterului muzeal și valorii de patrimoniu a colecțiilor sale, Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga” răspunde tuturor exigențelor nevoilor de informare a comunității academice locale și naționale”, au mai precizat reprezentanții prestigioasei instituții de cultură.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut