Observator arte vizuale | Unstoppable Today

Un alt proiect artistic pe care îl aduc în atenția dumneavoastră este expoziția de Artă textilă intitulată Unstoppable Today, semnată Cristina Toadere. Cristina este absolventă a programului de masterat din cadrul departamentului Arte textile- design textil al Universității de Artă şi Design din Cluj-Napoca.

Evenimentul este găzduit tot în spațiul generos al galeriei Casa Matei, în holul de la etajul 1. Dintre lucrările pe care le vom putea admira amintesc armurile și steagurile realizate în diferite tehnici precum: decupare textilă, aplicare de broderie, de obiecte reciclate (bucăți de plastic de jaluzele, capsule de cafea din aluminiu, bandă zimțată folosită la cablurile electrice), amprentare cu silicon de construcții, printuri textile prin transfer la cald, coasere și împâslire cu acul.

„Conceptul acestui proiect se naște ca răspuns la evenimentele recente din țara vecină, iar tema războiului și a luptei pentru supraviețuire capătă o valență înfiorătoare. În contextul unei lumi în care lupta pare că așteaptă mereu la colț, tindem să ignorăm micile lupte, eforturile sau războaiele (chiar și interioare), pe care le purtăm în fiecare zi, pentru îndeplinirea obligațiilor zilnice, a îndatoririlor de a duce la bun sfârșit toate planurile propuse, cu noi înșine, cu alții, sau cu limitările propriului mediu, al pandemiei, atât pe termen scurt cât și lung. Aceste greutăți par a fi privite cu lejeritate, trăind în umbra luptelor sau războaielor și ale crizelor militare, și cu toții experimentăm momente de epuizare și de stres, chiar ajungem să renunțăm la visele noastre”, mărturisește Cristina Toadere.

Iulia GHIDIU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut