Obiecte care au aparținut Doinei Cornea, scoase la licitație

Obiecte de artă ori suvenir provenite din patrimoniul Doinei Cornea, luptător-etalon pentru libertate și democrație în anii ’80-90 vor fi scoase la licitația caritabilă găzduită de Artmark, în cadrul tradițional al Licitației de Iarnă.

Printre cele 28 de obiecte care au aparținut disedentei anticomuniste, scoase la licitație, cu prețuri de pornire simbolice, între 50 și 800 de euro, se numără și una dintre cele 3 păpuși prin intermediul cărora Doina Cornea trimitea scrisori cu privire la realitățile din interiorul lagărului românesc, unor personalități din străinătate, precum Papa Ioan Paul al II-lea, politicieni europeni ori presa occidentală.

De asemeni, biroul de lucru al Doinei Cornea, unde au fost scrise nenumărate manifeste anticomuniste, manuscrise care nu au fost niciodată expuse publicului larg, corespondența disidentei cu ambasadele, permisul de conducere sau celebra bască verde tricotată de Doina Cornea, cu care apare în multe dintre ipostazele sale publice, vor fi vândute în licitația caritabilă din seara de 16 decembrie, în debutul Licitației Artmark de Iarnă.

Expoziția Licitației de Iarnă, cu secțiune caritabilă dedicată Casei Memoriale Doina Cornea, se desfășoară zilele acestea la sediul casei de licitații Artmark – Palatul Cesianu-Racoviță. Oricine poate să se alăture comunității Artmark LIVE, prin crearea unui cont pe site. Astfel, poate lăsa o ofertă online, pe www.artmark.ro, ori se poate participa live, în ziua licitației, 16 decembrie, prin platforma Artmark LIVE.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut