O țigară, un tablou electric și… două incendii

O autospecială pentru stins incendii și un echipaj SMURD au fost alertate sâmbătă, 1 februarie, în jurul orei 11:40, pentru a interveni într-un apartament situat la etajul 8 al unui imobil de locuințe de pe strada Unirii, din municipiul Cluj-Napoca.

„Pompierii au găsit la locul solicitării un tânăr întins pe jos, în afara locuinței, și mobilierul dintr-o încăpere cuprins în totalitate de flăcări. Echipajul SMURD a preluat tânărul de cca 20 de ani pentru a-i acorda primul ajutor calificat și pentru a fi transportat la spital. Acesta prezenta arsuri la nivelul corpului și, cel mai probabil, fusese intoxicat cu fum. În momentul consultării de către echipajul SMURD, acesta era conștient, dar confuz. Pompierii au reușit să stingă repede flăcările, utilizând un stingător și o linie de furtun. A fost evitată, astfel, propagarea focului și la celelalte încăperi” – a anunțat purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, maior Andrei Biriș.

Din cercetările preliminare, se pare că tânărul rănit a adormit cu țigara în mână, fapt ce a dus la izbucnirea incendiului

Tot sâmbătă, pompierii au fost solicitați, în jurul orei 13:30, să intervină pentru a stinge flăcările care au cuprins folia de protecție a unor schele fixate în exteriorul unui imobil aflat în renovare, de pe Calea Mănăștur, din municipiul Cluj-Napoca.

Potrivit celor anunțate de ISU Cluj, în momentul sosirii pompierilor, flăcările cuprinseseră cca 5-10 mp din folia respectivă. Doi pompieri au urcat cu stingătoare până la ultimul nivel al schelelor pentru a stinge tabloul electric, de la care se pare că a pornit incendiul.

Intervenția promptă a pompierilor a limitat extinderea flăcărilor mai departe de limitele în care au fost găsite.

Nu au fost persoane rănite ca urmare a acestui eveniment.

M. T.

Articole din aceeasi categorie