O soluție la provocările legate de deficitul de hrană

Eurodeputatul Daniel Buda, vicepreședinte al Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală (AGRI) din Parlamentul European susține că un potențial răspuns la provocările din agricultură legate de deficitul de hrană ar fi fermele verticale. Acest concept se referă la cultivarea plantelor în interior, pe niveluri suprapuse.

„Experții susțin că fermele verticale de interior aduc numeroase avantaje precum spațiul restrâns necesar pentru înființarea unor astfel de exploatații, control absolut asupra factorilor ce influențează dezvoltarea plantelor precum lumina și apa.

Acest tip de fermă atrage atenția investitorilor, care văd în acest concept un potențial răspuns la provocările viitorului în agricultură, legat de deficitul de hrană”, spune eurodeputatul român.

Până în acest moment, au fost investite aproximativ 400 mil de dolari în dezvoltarea de ferme verticale interioare, producția de legume și verdețuri cultivate în acest sistem situându-se la 360.000 tone în 2019. Fără pesticide, plantele sunt udate cu un sistem automat, ce folosește doar 2% din cantitatea care ar fi fost folosită afară, deoarece sistemul oferă plantelor apă, colectând totodată umezeala de la plante.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut