O nouă tranșă de vaccin sosește marți la Cluj

Clujul va primi, marți, o nouă tranşă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 93.600 doze, informează Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV). La nivel național vor sosi 697.320 doze.

Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană şi vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni și Cluj-Napoca, potrivit unui comunicat al CNCAV.

Transportul în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.

Potrivit CNCAV, până în prezent, ţara noastră a recepţionat până acum 5.122.709 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 4.279.531 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la centrul naţional şi centrele regionale de depozitare, prin Direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut