O nouă tranşă de noi doze de vaccin Pfizer va sosi la Cluj-Napoca

O nouă tranşă de vaccin produs de Pfizer BioNTech va sosi la Cluj luni, 10 mai, anunţă duminică un comunicat al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Este vorba de 93.600 doze, transportul către centrul de stocare fiind asigurat de firma producătoare. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.

La novel național, pe 10 mai, vor sosi 697.320 doze.
Până duminică, România a recepţionat 5.820.029 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 4.735.407 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, săptămânal, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut