O nouă stație SMURD la Gherla

În condițiile actuale ale pandemiei, solicitările la ambulanțe sunt tot mai dese și în municipiul Gherla, să nu mai vorbim și de accidente. De cele mai multe ori chemările au fost onorate de Ambulanța sau de SMURD Dej. Nu pentru mult timp, fiindcă la marginea orașului Gherla, pe terenul fostei piețe industriale se află în fază de finalizare noua stație SMURD, o frumoasă și deosebit de utilă realizare  a edililor locali, dornici să îmbunătățească sistemul sanitar în acest domeniu.

Zilele trecute s-a făcut recepția mobilierului din dotare, un moment important în realizarea acestei investiții, așteptată cu nerăbdare de populația orașului, dar și a  comunelor din împrejurimile localității de pe Someș. Toate încăperile noului sediu arată frumos, iar mobilierul este pe măsură. Biroul, vestiarele, dormitoarele, grupurile sociale și noua centrală termică satisfac cele mai exigente cerințe al unor servicii urgente, conform solicitărilor rapide. Acesta este și scopul acestei investiții sociale, menită să onoreze cerințele unei asistențe medicale urgente și de calitate.

Gherla nu se poate lăuda nici cu o stație de ambulanță modernă, aflată într-o clădire veche pe strada 1 Decembrie 1918. Astfel, noua locație a venit la timpul potrivit, mai ales că este vorba de SMURD, serviciu de care duceau lipsă urbea și localitățile rurale din zonă. Deci, un obiectiv de mare  importanță, ce îi scutește pe gherleni de deplasări obositoare la unitățile medicale din Cluj-Napoca sau Dej, în condițiile lipsei acute a ambulanțelor din dotare.

Noul punct de lucru SMURD Gherla se întinde pe o suprafață de 270 mp., clădirea construită pe terenul fostei piețe industriale având parter, un etaj și o mansardă, cu o înălțime maximă de 12,64 metri și 10 metri la ștreșină. Stația SMURD Gherla funcționează în subordinea ISU Cluj și deservește orașul și localitățile învecinate.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut