O nouă serie de elevi ai Școlii de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” au depus, vineri, jurământul

„Jur credință patriei mele România, jur să-mi apăr țara chiar cu prețul vieții, jur să respect Constituția, legile țării și regulamentele militare. Așa să-mi ajute Dumnezeu!” – acesta a fost jurământul rostit într-un glas de cei 301 elevi aparținând seriei iunie 2022 – aprilie 2023.

La festivitatea organizată vineri, 22 iulie, pe platoul central al școlii au participat Romeo Simionescu – secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Preasfinția Sa Benedict Bistrițeanul – episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, Vákár István Valentin  – vicepreședinte al Consiliului Județean Cluj, prof. univ. dr. Emil Boc – primarul municipiului Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Ioan Bolovan – directorul Institutului de Istorie „George Barițiu” al Academiei Române, numeroase oficialități județene și locale, parteneri ai școlii clujene, precum și familiile și prietenii elevilor.

”Dragi elevi, sunteți o generație de la care avem mari așteptări, în contextul întăririi forțelor de ordine și siguranță publică cu cadre tinere, pline de încrederea în forțele proprii și avântul specific vârstei. Sunt convins de faptul că veți profita la maximum de orele de predare, de ședințele practice și de orele de studiu, pentru a ajunge cât mai aproape de ceea ce societatea așteaptă de la voi. Dovediți-vă încă de pe băncile școlii calitățile de viitori parteneri de încredere ai colegilor din unitățile operative!” – a transmis elevilor directorul Școlii de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca, comisar-șef de poliție dr. Liviu-Gabriel Dumitru.

Seria de elevi iunie 2022 – aprilie 2023 este cea de-a 21-a pregătită de școala clujeană de poliție. Elevii provin din județele Alba, Arad, Arge, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Caraș Severin, Cluj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Neamț, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș. Toți cei 301 elevi (71 de fete și 230 de băieți) se vor pregăti pentru specializarea Ordine Publică.

Înființată în anul 2004, școala de poliție clujeană a pregătit până acum 19 generații de agenți de poliție, peste 4.900 de agenți de poliție, alte două serii de elevi fiind în practică sau pe băncile școlii.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut