O nouă localitate din județul Cluj intră în scenariul roșu

O nouă localitate din județul Cluj intră în scenariu roșu începând de vineri după ce cazurile de infectare cu coronavirus au atins pragul de trei la mia de locuitori. Măsura a fost luată în cazul municipiului Dej de Comitetul Județean Cluj  pentru Situații de Urgență și se aplică pe durata a 14 zile.

Astfel, în toate spațiile publice deschise purtarea măștii de protecție devine obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani.

De asemenea, sunt interzise activităţi în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi concerte, desfăşurarea spectacolelor drive în sau organizarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale. Totodată, va fi închisă activitatea în interior a restaurantelor, cafenelele și a sălile de jocuri de noroc. Este permisă însă activitatea în interior a restaurantelor și cafenelelor din interiorul hotelurilor exclusiv pentru persoanele cazate în aceste unități.

CJSU a mai decis ca, începând din 23 octombrie, ora 00.00, pentru toate unităţile de învățământ preuniversitar din Dej se instituie măsura de suspendare temporară a activităţilor didactice care presupun prezenţa faţă în faţă din unităţile de învăţământ, cursurile urmând a se desfăşura numai online, în scenariul 3.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut