O nouă filială a Muzeului Militar Naţional „Regele Ferdinand I”, la Cluj-Napoca

Muzeul Militar Naţional „Regele Ferdinand I” îşi deschide filială la Cluj-Napoca, aceasta fiind cea de-a cincea, după cele din Iaşi, Constanţa, Bacău şi Oradea.

„Muzeul Militar Naţional ‘Regele Ferdinand I’ îşi va inaugura joi, 12 august, de la ora 11.00, la Cluj-Napoca, Filiala ‘Transilvania’, sub numele de Muzeul Militar ‘Mareşal Constantin Prezan’. Muzeul din Cluj-Napoca, ce va avea sediul în Piaţa Ştefan cel Mare nr. 1-3, este cea de-a cincea filială a Muzeului Militar Naţional, după cele din Iaşi, Constanţa, Bacău şi Oradea”, se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, inaugurarea noii filiale marchează împlinirea, la data de 15 august, a 105 ani de la înfiinţarea Armatei 4 (de Nord) şi intrarea în luptele din Primul Război Mondial.

Noul muzeu va avea, în premieră, amenajate trei săli în care este prezentată istoria şi evoluţia militară a Transilvaniei – în peste 300 de obiecte de patrimoniu şi panouri cu fotografii, patru săli ce reflectă activitatea Diviziei 4 Infanterie „Gemina” şi participarea acesteia în misiuni internaţionale. De asemenea, sunt evidenţiate personalităţile mareşalului Constantin Prezan, generalului Gheorghe Avramescu şi generalului Nicolae Dăscălescu.

„Înfiinţat în anul 1923, Muzeul Militar Naţional ‘Regele Ferdinand I’ este una din cele mai vechi şi prestigioase instituţii de acest fel din ţară şi deţine un patrimoniu de specialitate de mare valoare, între care cea mai mare colecţie de armament alb şi de foc, două colecţii de uniforme militare, româneşti şi străine, o colecţie de fotografii şi clişee din Primul şi al Doilea Război Mondial, o colecţie de drapele şi multe altele”, mai arată Biroul de presă.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut