O nouă expoziție la Centrul Turistic Gherla

După ridicarea restricțiilor sanitare cauzate de pandemie, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Gherla promite, în perioada următoare, un bogat program expozițional.

Primul eveniment deja are loc chiar la începutul lunii aprilie. Nu e glumă, la 1 aprilie s-a deschis expoziția „Primăvară pe mătase”, o tematică inedită mai ales prin materialele folosite. Este vorba de lucrări de artă textilă realizate de Dana Pop, din Gherla, care a mai expus în locația respectivă și anul trecut și care acum se prezintă în fața publicului cu 25 de exponate.

Așa cum mărturisește artista (pentru că este artist în adevăratul înțeles al cuvântului), „primăvara să ne bucurăm sufletul, fiecare în felul nostru”. Autoarea expoziției folosește mătase naturală, pictată manual, printr-o tehnică originală. De la eșarfe până la fețe de pernă, găsim o varietate de lucrări inedite, prezentate în cadrul acestei expoziții, în care regăsim cele mai noi lucrări ale artistei.

Expoziția rămâne deschisă publicului până la sfârșitul lunii aprilie 2022 și se poate vizita în zilele de luni-vineri, în intervalul orar 9:00-15:00.

În acest an, la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Gherla vor mai expune lucrări de artă plastică cunoscutul pictor Albin Kaczka, tânărul Andrei Kiss, dar și locatarii Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică din localitate, ultimii aflându-se în premieră pe afișul expozițiilor.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut