O nouă campanie Europeana Sport – Zilele de Colectare, la Biblioteca Județeană „Octavian Goga”

Cei care au fost sportivi sau sunt pasionați de sport, au participat la diferite competiții, ca sportivi sau spectatori, sunt invitați să se alăture demersului Bibliotecii Județene „Octavian Goga” de valorificare a colecțiile deținute de persoane particulare sau cluburi sportive, contribuind cu: medalii, cupe, diplome, fotografii, suveniruri, alte obiecte sau povești inedite din activitatea sportivă.

Obiectele vor fi scanate sau fotografiate și vor fi restituite aparținătorilor, biblioteca păstrând doar copiile digitale, care vor fi încărcate în portalul Europeana – Biblioteca Digitală a Europei.

Biblioteca Județeană „Octavian Goga” este partener într-un proiect european, co-finanțat prin Connecting Europe Facility a Uniunii Europene, care își propune să valorifice colecțiile deținute de persoane particulare sau cluburi sportive prin intermediul Bibliotecii Digitale a Europei – Europeana. În acest scop, în perioada 15 – 16 aprilie, biblioteca clujeană a organizat Zilele de Colectare – Europeana Sport, eveniment care s-a bucurat de un real succes în rândul comunității clujene.

Pentru a răspunde pozitiv solicitărilor cluburilor sportive și persoanelor fizice care mai doresc să contribuie la dezvoltarea colecției deja existente, în contextul aniversării a 100 de ani de bibliotecă publică la Cluj-Napoca, instituția organizează o nouă campanie de colectare, în perioada 27-28 mai, între orele 10:00-18:00, la sediul de pe Calea Dorobanților nr. 104, Sala de referințe (parter).

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut