O nouă campanie de donare de sânge, la Cluj-Napoca

O nouă campanie de donare de sânge, organizată de echipa Donează sânge, fii erou – OSM Cluj, va începe săptămâna viitoare la Cluj-Napoca.

Sub genericul „Azi donezi, mâine salvezi”, campania se va desfășura, în perioada 4 – 15 aprilie, la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj, str. Nicolae Bălcescu nr. 18, de luni până vineri între orele 07:30 – 13:30. Pentru a facilita procesul de donare, doritorilor li se recomandă să se programeze prin aplicațiile BlooDoChallenge sau Donorium.

Pentru a putea dona sânge, o persoană trebuie să îndeplinească următoarele condiții: vârsta 18 – 60 ani; greutate femei între 50 și 100 kg, bărbați între 55 și 110 kg; pulsul 60-100 bătăi pe minut; să nu sufere de boli cronice (diabet, cancer, ciroză hepatică, boli autoimune, alte boli infecțioase etc.); să nu aibă alergii severe (cele sezoniere, minore nu sunt criteriu de excludere); să nu fi suferit intervenții chirurgicale majore în ultimele 6 luni, operații minore în ultimele 3 luni sau intervenții stomatologice mici în ultimele 7 zile; să nu fie sub vreun tratament medicamentos (suplimentele alimentare precum vitaminele și mineralele, de exemplu vitamina C și Zinc, sunt acceptate); să nu se fi tatuat și să nu-și fi pus piercing în ultimele 6 luni; să nu fie în perioada menstruală (sau cu câteva zile înainte sau după); să nu consume alcool cu 48h înaintea donării.

Donează sânge, fii erou! este un proiect al Federației Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR) și parte a programului Standing Committee On Public Health (SCOPH).

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut