O nouă acțiune caritabilă la Gherla

În plină perioadă al războiului din Ucraina, nu lipsesc problemele medicale sau de altă natură, nici în rândul tinerilor noștri. Cel puțin la Gherla, solidaritatea față de poporul din țara vecină și față de semenii noștri din localitate cunoaște noi valențe.

Avem un exemplu concret. Eliza Georgiana Ciuciui (ex Gota), o tânără care locuiește în prezent în Cluj-Napoca, după ce s-a mutat de la Gherla a fost diagnostică cu scleroză multiplă, la numai 25 de ani. Ajunsă într-un moment greu al vieții, ea are nevoie de ajutorul semenilor, pentru un tratament extrem de scump: 47.000 de euro. Sunt bani pe care familia ei nu îi are, dar mână de la mână, pot fi adunați de la oameni cu suflet mare. Apelul făcut de familia Elizei a găsit ecoul așteptat. Un spectacol de caritate care își propune să adune bani pentru tratamentul medical al tinerei va fi organizat joi, 28 aprilie, la restaurantul „Escape”, din Gherla. Duminică, 17 aprilie, începând cu ora 8:00, gherlenii sunt invitați la alergat, plimbat, socializat sau orice activitate îi va binedispune.

Primul pas este făcut în parcul mare, unde cunoscutul maratonist Vicențiu Hossu va alerga 12 ore pentru Eliza, iar majoretele grupului „Queens Dancing” vor aștepta spectatorii la urna cu donații. La spectacolul caritabil din 28 aprilie au răspuns pozitiv artiștii Nicolae Furdui Iancu, Aurel Tămaș și grupul instrumental Băndașii de la Cluj, Felix Gălan cu Someș Orchestra, Ioan Dordoi, Cristina Beldean Moșuțan, Raul Oltean, Zina Doboș, Gabriel Bunea și Ceterașii de la Gherla, ansamblul Dansatorii de pe Someș condus de Emil Bodea și ansamblul Someșana Dej.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut