O modă de mare prost gust la Cluj-Napoca

Pe strada Decebal din Cluj-Napoca, mai exact zona dinspre Piața Gării, a apărut în ultima vreme o modă de mare prost gust și care sfidează bunul simț și civiliația.

Persoane din zonă își adună mizeriile, le introduc în saci și cu cel mai mare tupeu le abandonează pe trotuar, sfidând orice normă de convețuire socială. Locuitorii de pe strada Decebal se arată revoltați de aceste practici la care apelează unii dintre concitadinii lor, precizând că de mai multe ori până acum au dat peste saci cu mizerii în timp ce se deplasau pe trotuar. Ei cred că deșeurile provin de la o fabrică de perne și plapume din zona Gării.

Oamenii spun că deși au sesizat de mai multe ori autoritățile locale pentru a interveni în vederea stopării acestor practici ce sfidează normele de conviețuire socială, până acum s-a reușit nimic.

Potrivit Legii nr. 211 din 2011, modificată prin Legea nr. 188 din 2019, sancțiunile pentru cei care abandonează deșeuri pe domeniul public sunt între 3.000 și 6.000 de lei, cu dispunerea ridicării acestora.

În cazul în care contravenientul nu respectă măsura complementară de a igieniza locul în termenul stabilit și de a preda deșeurile către un operator specializat, acesta poate fi sancționat cu amendă de la 7.500 la 15.000 lei, conform OUG 195/2005 privind protecția mediului.

S.P.

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut