O firmă clujeană deszăpezește drmurile din Brașov

O firmă din Cluj se va ocupa, în următorul an, de reparaţiile, întreţinerea şi deszăpezirea a două din cele trei loturi a reţelei de drumuri aflate în administrarea Consiliului Judeţean Braşov, depunând oferte cu care a câştigat în faţa competitorilor, două firme braşovene.


Diferit AG SRL, care, de-a lungul timpului a avut numeroase contracte similare cu administraţia locală din Cluj, a câştigat procedurile de achiziţie a lucrărilor de acest tip pe două dintre cele trei loturi de drumuri judeţene din Braşov, valoarea totală a celor două contracte pe care le va încheia cu CJ Braşov fiind de peste 25 de milioane de lei.
Firma SC Diferit AG SRL a câştigat lotul 2 (Şercaia – Făgăraş – Cincu) cu o propunere financiară de 10.299.579,43 lei fără TVA, concurând cu SC Morani şi SC Consal SRL, ambele fiind firme din judeţul Braşov, şi lotul 3 (Rupea) cu o propunere financiară de 11.458.059,45 lei, concurând, de asemenea, firma SC Consal SRL. Contractele pentru aceste loturi se vor încheia la valorile de 12.256.499,52 lei respectiv 13.635.090,74 lei.

Reţeaua de drumuri aflată în administrarea Consiliului Judeţean Braşov totalizează în prezent 638,748 km. Dintre acestea, opt sectoare de drumuri judeţene care însumează 66,589 km sunt închise pe perioada iernii, deoarece înregistrează un trafic foarte redus, iar localităţile pe care le traversează au asigurată o altă legătură rutieră. Totodată, există segmente de drumuri judeţene aflate în intravilanul municipiilor şi oraşelor, a căror lungime totală ajunge la 27,995 km, iar activitatea de protecţie pe timp de iarnă a acestora este în sarcina autorităţilor locale respective.
Pentru toate celelalte drumuri, având o lungime totală de 544,164 km, activitatea de deszăpezire este asigurată de administraţia judeţeană. Principalele zone în care există pericol de înzăpezire şi unde se propune montarea parazăpezilor se găsesc pe DJ 103 A Braşov – Tărlungeni – Zizin, DJ 103 B Săcele – Tărlungeni – Teliu, DJ 104 B Făgăraş – Ileni – Hârseni – Sebeş, DJ 104 C Făgăraş – Recea, DJ 112 A Codlea – Vulcan şi DJ 112 D Carpinis – Prejmer.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut