O femeie care a înşelat mai mulţi clujeni prin metoda „Accidentul”, reţinută de poliţişti

O femeie de 39 de ani, din Brăila, a fost reţinută de poliţiştii clujeni după ce a înşelat mai multe persoane prin metoda „Accidentul”. Femeia se prezenta victimelor drept „avocat”.

„La data de 15 septembrie a.c., în jurul orei 23:00, Poliţia a fost sesizată de un bărbat, cu privire la faptul Telefon-4că a fost contactat de o persoană care s-a prezentat drept avocat şi care i-a adus la cunoştinţă că fiul său a fost implicat într-un accident de circulaţie. Conform celor comunicate telefonic, accidentul ar fi avut ca urmare rănirea gravă a două persoane, iar pentru soluţionarea pe cale amiabilă a cauzei, persoana respectivă i-ar fi solicitat 35.000 de euro” – informează IPJ Cluj.

În urma sesizării, poliţiştii de investigaţii criminale au reuşit prinderea în flagrant a unei femei de 39 de ani, din Brăila, în momentul în care aceasta s-a prezentat la domiciliul reclamantului, din Cluj-Napoca, pentru ridicarea banilor. Asupra femeii au fost găsiţi peste 10.000 de lei şi 760 de euro, bani susceptibili a proveni din activităţi ilicite. Din cercetări, poliţiştii au stabilit că, în aceeaşi seară, cu puţin timp înainte de a fi prinsă în flagrant, femeia ar fi ridicat 6.200 de lei de la o femeie, din Cluj-Napoca, prin folosirea aceleiaşi metode.

Potrivit IPJ Cluj, femeia este bănuită că ar fi procedat la fel, la data de 15 septembrie a.c., când s-ar fi prezentat la domiciliul unei alte persoane vătămate, din Cluj-Napoca, de unde ar fi ridicat 4.100 de lei. Anterior acestui moment, persoana vătămată fusese contactată telefonic, fiindu-i comunicat că o rudă ar fi fost implicată într-un accident rutier grav.

Femeia depistată a fost reţinută de  poliţişti, iar magistraţii au emis pe numele acesteia un mandat de arestare preventivă. În cauză se continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Poliţiştii clujeni recomandă, din nou, cetăţenilor, să nu trimită sume de bani unor persoane necunoscute şi să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apeleze numărul unic de urgenţă 112, ori de câte ori au suspiciuni cu privire la faptul că ar putea fi următoarea victimă a unei infracţiuni de înşelăciune.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie