O dronă americană s-a prăbuşit la Câmpia Turzii

O dronă aparţinând Forţelor Aeriene ale SUA s-a prăbuşit joi, în jurul ore 14,15, la trei kilometri sud de Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii, a confirmat Ministerul Apărării Naţionale.

Drona de tip MQ-9 Reaper s-a prăbuşit în timp ce se întorcea către bază, nefiind înregistrate victime, a precizat sursa citată.

Incidentul a fost confirmat şi de ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu. El a menţionat că drona participa la un exerciţiu de antrenament şi era manevrată de militari americani.

MQ-9 Reaper este o aeronavă fără pilot capabilă să efectueze misiuni de zbor comandate de la distanţă sau autonome şi este dezvoltată de General Atomics Aeronautical Systems (GA-ASI), în principal pentru Forţele Aeriene ale SUA.

Personalul care operează aeronava este dispus, de regulă, în facilităţi militare staţionare şi poate să angajeze obiective şi să observe terenul folosind mai mulţi senzori, inclusiv o cameră termografică. Comanda operatorului durează 1,2 secunde pentru a ajunge la dronă printr-o legătură prin satelit. MQ-9 Reaper este echipat cu şase rampe de acroşaj, care pot transporta, fiecare, sute de kilograme.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut