O companie clujeană și-a deschis un birou în Munchen

Dezvoltatorul de software Oves Enterprise, companie clujeană cu o cifră de afaceri de circa 14 milioane lei în 2021, şi-a deschis un birou în Munchen.

Planurile de extindere internațională ale companiei clujene, anunțat de Făclia Cluj încă din luna ianuarie, au fost confirmate de Camera de Comerț Germano-Română, AHK România.
„Informaţii cu privire la potenţialul pieţei şi stakeholderi am obţinut în cadrul workshop-ului Discover digital Bavaria, organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Romano-Germana şi Invest in Bavaria şi astfel ne-am conturat planul de acţiune. Parcurgem trei paşi importanţi: primul este cel de identificare a nevoii companiilor, cel de-al doilea câştigarea încrederii şi aici faptul că avem birou şi persoane de contact cu care să vorbească aceeaşi limbă este un mare plus şi cel de-al treilea încheierea contractului. 90% din companiile care parcurg primii doi paşi semnează cu noi. Timpul de la identificarea nevoii pană la contract s-a scurtat de la 3-6 luni de zile, la o lună, datorită urgenţei de livrare a proiectelor. Mai mult, ne ducem acolo unde este cerere, respectiv următorul pas este Berlinul, capitala europeană a startup-urilor”, a
spus Mihai Filip (foto), CEO al companiei, citat într-un comunicat al AHK România.
„În calitate de reprezentanţă a landului Bavaria în România, consiliem de 20 de ani competent companiile bavareze la intrarea pe piaţa din România, dar, cum arată şi exemplul companiei Oves Enterprise, şi companii româneşti care doresc să se extindă în Bavaria. Observăm la companiile româneşti tot mai mult interes şi potenţial de a deveni active pe pieţe externe şi nu putem decât să ne bucurăm de această evoluţie.”, a declarat Sebastian Metz, director general, AHK România.

Anul trecut, cifra de afaceri OVES Enterprise a crescut de 4 ori, ajungând la aproximativ 14 milioane lei. În 2022, compania își propune cel puțin dublarea veniturilor, ținta fiind de 30 de milioane lei. Planurile de dezvoltare pentru acest an mai vizează dublarea numărului de angajați, de la 71 de persoane la 130, precum și extinderea în SUA, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie și Spania. Majoritatea angajaților sunt dezvoltatori de software cu experiență de peste 10 ani. În prezent, cea mai mare parte din afacerile companiei sunt generate de serviciile de team/staff augmentation. OVES Enterprise a fost înființată în 2015, la Cluj-Napoca.

V.D.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut