O companie clujeană oferă angajaților muncă la distanță ”pe viață”

Compania clujeană de software OVES Enterprise oferă angajaților posibilitatea de a lucra tot timpul de la distanță, astfel că angajații firmei nu vor fi nevoiți să se întoarcă la birou și vor putea să își desfășoare activitatea de oriunde din lume.

OVES Enterprise are, în prezent, 107 colaboratori, 30 dintre aceștia fiind angajați în ultimele 3 luni. Oricine din echipă își poate alege modul în care să își desfășoare activitatea: la birou, hibrid, sau doar de la distanță (full remote lifetime), având, de asemenea, libertatea de a schimba oricând modul de lucru.

„Am urmărit tendințele din HR care adresează acest subiect și am discutat deschis cu programatorii, a căror dorință de a nu reveni la birou este corect argumentată de rezultatele bune pe care le-am observat în pandemie. În ultimii doi ani, am realizat că, atâta timp cât proiectele sunt livrate la timp, contează mai puțin locul de unde lucrăm. Suntem concentrați pe ce livrăm, nu de unde anume livrăm”, spune Mihai Filip (foto), CEO OVES Enterprise, menționând că planul este ca, la final de an, echipa companiei să depășească 200 de angajați.

OVES Enterprise are angajați care lucrează în România, Austria, Germania, Franța, SUA, Marea Britanie, Ucraina, Spania, Emiratele Arabe Unite și Africa de Sud, iar diferențele de fus orar sunt, în medie, de 1 – 2 ore, dar ajung și la 8 ore. „În prezent, majoritatea colaboratorilor noștri lucrează de la distanță. La birou vin aproximativ 5% și sunt, de obicei, din managementul companiei. Circa 10% lucrează hibrid, iar restul full remote. În ultimul timp, 5 angajați români s-au mutat de tot în Spania, 2 în Sudul Franței și 2 în SUA”, mai spune Mihai Filip. El precizează că, dacă vor să socializeze, angajații pot merge oricând la birou, unde există o curte cu șezlonguri și grătar.

OVES Enterprise a fost înființată în 2015, la Cluj-Napoca, și oferă servicii de software development pentru proiecte din zona automotive, eCommerce, fintech, telecom, instituții guvernamentale internaționale etc. Compania are birouri în România, Germania și Emiratele Arabe Unite.

V.D.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut