O aplicație mobilă va permite și apeluri video la PEDITEL 1791

Linia telefonică de asistență pediatrică PEDITEL 1791 dezvoltă propria aplicație mobilă, care va integra actuala soluție, dar va adăuga și posibilitatea de apel video și chat cu medicul, o secțiune cu dosar medical pentru fiecare copil, precum și e-rețeta, cu care părintele să meargă în farmacie și să ceară dozele recomandate.

Odată cu aplicația care va fi disponibilă din această lună în platformele Android și iOS, PEDITEL devine un hub de telemedicină pediatrică și își propune să ajungă la 300.000 utilizatori în următorii doi ani.

„Aplicația mobilă PEDITEL integrează o soluție completă de telemedicină. Practic, medicul pediatru va putea fi contactat prin apel telefonic, apel video sau mesaje scrise prin chat și va dispune de un dosar medical al pacienților, părinții putând încărca documente medicale relevante consultației. În plus, părinții au la dispoziție inclusiv carnetul virtual de vaccinare, care îi notifică în privința vaccinurilor obligatorii, conform vârstei copilului, dar și acces la resurse educaționale, precum webinarii, articole, broșuri, video-uri, în alte opt specialități medicale – logopedie, kinetoterapie, nutriție, ORL, cardiologie, ortopedie, psihoterapie, neurologie pediatrică” – precizează Cristina Grigore, director executiv al Fundația Părinți din România, prin care funcționează, de șapte ani, serviciul PEDITEL.

Serviciul PEDITEL 1791 este un program național și internațional de asistență medicală pediatrică gratuită, prin telefon, non stop, pentru fiecare copil din România, oriunde s-ar afla în lume, prin apelarea la numerele +40377771111 (național și internațional), 1791 (național Vodafone, Orange, Telekom) și *1791 (național Digi fix și mobil). Strict tehnic, PEDITEL este un call center pediatric care utilizează un soft medical ce permite conectarea unui număr nelimitat de utilizatori, apelurile fiind preluate în ordinea cronologică a intrării în centrală. Practic, printr-un apel la numărul 1791, orice părinte este îndrumat de către un medic specialist cum să intervină pentru ameliorarea simptomelor, în cazul unor boli ușoare ale copilului. Serviciul dispune de o echipă de medici specialiști și medici primari, care utilizează 26 de protocoale medicale, cu cele mai frecvente probleme de adresare ale copilului mic, de la febră, vărsături, diaree și până diferite accidente casnice sau chiar traumatisme craniene. În prezent, 17 medici asigură permanența PEDITEL.

Serviciul a fost înființat de Fundația Părinți din România în 2014, iar în cei șapte ani de funcționare neîntreruptă, echipa medicală PEDITEL a ajutat cu sfaturi de intervenție rapidă, până la prezentarea copilului pentru un consult medical, 308.327 copii din România și diaspora.

Fundația Părinți din România a fost înființată în anul 2005 ca un grup de inițiativă al părinților din Cluj, coagulați în jurul site-ului www.parinticlujeni.ro, cu scopul de a informa și a reprezenta clujenii cu copii, viitorii părinți, precum și pe toți cei interesați de problemele copiilor din județ. Din 2009, grupul de părinți clujeni s-a transformat în Fundația Părinți Clujeni, care în 2012 a devenit Fundația Părinți din România.

„Anul trecut, 37% dintre apelurile la PEDITEL au venit din mediul rural și ne dorim să fim și mai relevanți și să oferim suport medical cât mai multor copii de la sate. 63% dintre apeluri au provenit din orașe, iar 7% din totalul apelurilor au fost din diaspora. Gradul de încredere în medicul PEDITEL este extrem de mare și de multe ori primim și apeluri pentru validare și second opinion”, spune Cristina Grigore.

Aplicația mobilă PEDITEL, care va fi funcțională din această lună, țintește, în primul an de la lansare, cel puțin 100.000 de utilizatori.

„Telemedicina, domeniu în care noi am fost pionieri, ușurează accesul la asistență medicală, reduce timpii de așteptare, de deplasare și distanțele. Până în 2023 ne propunem să ajungem la 250.000- 300.000 de utilizatori, 40-50 de medici și 3.000 de plătitori de abonament Premium lunar. Anul viitor vrem să adăugăm în aplicație și o componentă de training și formare internațională în pediatrie, cu participarea unor experți internaționali și formarea de competențe medicale pentru medicii pediatri și de familie, pentru a profesionaliza breasla, precum și formare privind comunicarea cu pacientul și situațiile de criză”, precizează Cristina Grigore.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut